Cadmus fordítás Cadmus
Irán

2023. 07. 04.

Teherán szerint Franciaország terrorista csoportokat támogat

2023. 07. 04.

Terrorista csoportok támogatásával vádolta meg Franciaországot hétfői Twitter-üzenetében az iráni külügyminisztérium szóvivője, miután a hétvégén Párizs mellett tartott találkozót az iráni Népi Mudzsahedek Szervezete (MEK), melyet Teherán terrorcsoportnak tart.

Naszir Kanani a MEK emigráns szervezet hét végi, a franciaországi Auvers-sur-Oise-ban megtartott tanácskozásáról azt írta: “Franciaország irányítói helyszínt biztosítottak a terroristáknak ahelyett, hogy bocsánatot kérnének az iráni nép ellen fellépő gyilkosok támogatása miatt”.

Naszir Kanani az üzenettel arra reagált, hogy a MEK vezető politikai testületének szombati tanácskozásán részt vett a korábbi amerikai alelnök és védelmi miniszter, Mike Pence és Mike Pompeo, valamint Liz Truss korábbi brit miniszterelnök is.

A Franciaországban egy 17 éves fiatal rendőri túlkapás miatt bekövetkezett halálát követően kirobbant zavargásokra utalva a szóvivő hozzátette, hogy “Franciaországnak előbb biztosítania kellene a lakossága szükségleteit a terroristák támogatása helyett”.

Az 1960-ban alapított Népi Mudzsahedek évtizedekig működött ellenzéki szervezetként Iránban, majd kitiltották az országból. A világban szétszóródott tagjai több országban saját szervezetet alapítottak.

MTI

Megosztom:

, , , ,
Back to Top ↑