Cadmus fordítás Cadmus
Haditudósítás

2015. 12. 22.

Tehetetlenül nézik a törökök ahogyan a szíriai kormányerők előrenyomultak a határmentén

2015. 12. 22.

A török katonák csak nézik, ahogy a Szíriai Arab Hadsereg öt magaslati pontot visszafoglalt a török-szíriai határon Észak-Lattakiában.

A Szíriai Arab Hadsereg, Köztársasági Gárda 103. Dandára hatásosan szétszórta és szétzavarta a Dzsabhat Al-Nuszra (Al-Kaida) és a “Szabad Szír Hadsereg” (FSA) terrorszervezetek fegyvereseit a masszív offenzívája során, amely három különböző irányban bontakozott ki Lattakia tartomány északi területein.

A Köztársasági Gárda 103. Dandára együttműködve a Nemzetvédelmi Erők (NDF) Lattakia városi egységével, a Szíriai Szociális Nemzeti Párt (SSNP) katonai szárnyával és a Szíriai Ellenállással (Mukkawama Szourija) teljesen ellenőrzésük alá vontak öt magaslati pontot a rendkívül tagolt török-szíriai határon (egyben Lattakia tartomány északi határa is) miután hosszú összecsapásokat vívtak az Al-Kaida (Dzsabhat Al-Nuszra) és az FSA megszálló fegyvereseivel.

Egy harctéri tudósító szerint, aki a Szíriai Arab Hadsereg 103. Dandárával együtt halad, a Szíriai Fegyveres Erők elfoglalták a 427. számú, a 626.8 számú, a 687.5 számú, az 526. számú és a 652. számú magaslati pontokat a Turkmani-hegységben (Dzsabal Al-Turkman) Észak-Lattakiában távolabbra terjesztve ki a kormányerők ellenőrzését a török határon és annak vonala mentén.

Jelenleg intenzív tűzpárbaj zajlik a Szíriai Fegyveres Erők katonái és a Dzsabhat Al-Nuszra terroristák között Al-Nuba hegyei lábánál, a Turkmani-hegység láncának déli peremében.

A Dzsabhat Al-Nuszra terroristái igyekszenek kihasználni a rossz időjárást Lattakia tartomány északi részén, amikor számos alkalommal megrohamozták a Szíriai Arab Hadsereg harcállásait miközben az Orosz Légierő és a Szíriai Légierő leállni kényszerült a viharos légköri viszonyok miatt.

Orientalista.hu – Szíriai Arab Hadsereg

Megosztom:

, , , , , , ,
Back to Top ↑