Cadmus fordítás Cadmus
Palesztina

2016. 06. 07.

Tel-Aviv újabb illegális telepeket építését tervezi

2016. 06. 07.

Izrael illegális telepeken több mint 15.000 új lakás felépítését tervezi egy használaton kívüli repülőtér területén a megszállt Ciszjordánia és Kelet-al-Quds (Jeruzsálem) között, írja a Press TV.

Az épületeket a tervek szerint az Atarot repülőtér helyén húzzák fel al-Quds északi részén.

A terv jelenleg a helyi tervezési és építési bizottság jóváhagyásra vár, hogy utána hozzákezdhessenek a kivitelezéshez, számolt be az izraeli héber nyelvű Walla honlap.

Az izraeli Knesszet egy tagja, Nachman Shai arra figyelmeztetett vasárnap, hogy a bővítés a nemzetközi bírálatok új hullámát fogják elindítani.

Meir Turgeman, az izraeli tervezési bizottság elnöke azonban azt mondta, nem “lát politikai szempontból problémát”.

Az Ir Amim, amely magát, az izraeli-palesztin konfliktusra összpontosító non-profit szervezetként írja le, szintén elítélte a tervet “gyalázatnak” tartva azt.

“Az eredeti tervek helyett, hogy az egyenlőséget erősítsék és a feszültségeket csökkentsenek a városban, [Izrael] megpróbál olyan ellentmondásos építési terveket elfogadtatni a nyilvánossággal, amelyek végrehajtása kétséges”, – mondta.

Izrael a nemzetközi felszólítások dacára gyorsította meg a törvénytelen települések bővítését Ciszjordánia-szerte.

Még áprilisban jelentette a Peace Now jogi csoport, hogy az Izrael által beépíteni tervezett telepek száma több mint megháromszorozódott 2016 első negyedévben az előző év azonos időszakához képest.

Több mint félmillió izraeli él, több mint 230 illegális településen, melyeket Ciszjordánia és Kelet-al-Quds (Jeruzsálem) palesztin területek 1967-es megszállása óta építettek ki.

Az összes izraeli telep törvénytelennek minősül a nemzetközi jog alapján.

Orientalista.hu – (Press Tv, Perisanews)

Megosztom:

,
Back to Top ↑