Cadmus fordítás Cadmus
Haditudósítás

2016. 09. 25.

Teljes offenzíva indult Aleppo felszabadításáért (térképek, videó)

2016. 09. 25.

A Szíriai Arab Hadsereg és a szövetségben lévő katonai szervezetek számottevő előrehaladást ért el Észak-Aleppoban.

A Liwa Al-Kudsz (Jeruzsálemi Dandár) palesztin ellenálló szervezet és a Szíriai Arab Hadsereg szombaton, 48 órás kemény csatát követően elfoglalták a kiemelt jelentőségű Handarat menekülttábort a Fatah Halab nevű “dzsihádista” szövetség fegyveresei elleni harcban.

A Handarat menekülttábor elfoglalása után a Szíriai Arab Hadsereg és a Liwa Al-Kudsz egység az Szhukeif ipari körzetre összpontosították figyelmüket, amely a Bureidzs kőbánya mellett fekszik Észak-Aleppoban

A Szíriai Fegyveres Erők és szövetségeseik képesek voltak fegyvereik tüzelési sávjába vonni a Szhukeif ipari körzetet, miután elfoglalták a körülötte lévő magaslatokat Észak-Aleppoban.

handarat-map-696x567

Nem sokkal azután, hogy “tűzkontroll” alá vonták a Szhukeif ipari körzetet, a Szíriai Fegyveres Erők és szövetségeseik elkezdték a Kindi Onkológiai Klinika visszafoglalására indított régen várt katonai műveletet.

Intenzív összecsapások még mindig tartanak a Kindi Onkológiai Klinika területén, miközben a Szíriai Fegyveres Erők és a szövetséges egységek megpróbálják elfoglalni ezt hadászati fontosságú helyszínt Észak-Aleppoban.

aleppo-maps

A Szíriai Arab Hadsereg alegységei a Shejkh Nadzsar ipari negyedből kiindulva támadják az erőddé alakított Kindi Klinikát, ahol megütköztek a vahhabita terrorszervezetek fegyvereseivel.

A Szíriai Arab Hadsereg kulcsfontosságú aleppoi kerületben indított támadást

A Szíriai Arab Hadsereg, a Hezbollah támogatásával szombaton reggel új offenzívát indított Aleppo városában, megtámadva a hadászati fontosságú Shejkh Szaid kerületet, amelyet jelenleg a Dzsaish Al-Fatehnek (“Hódítás Hadseregének) nevezett vahhabita terrorista szövetség ellenőriz.

A 4. Gépesített Hadosztály és a Köztársasági Gárda 102. Dandárának alegységeivel az élen a Szíriai Arab Hadsereg és a Hezbollah megrohamozták Shejkh Szaid északnyugati szektorát, ahol szembeszálltak a Dzsaish Al-Fateh koalíció fegyvereseinek egy nagyobb létszámú kontingensével, Ramuszeh közelében.

Az Al-Masdar News aleppoi haditudósítója szerint a Szíriai Fegyveres Erők és a Hezbollah katonái már el tudtak foglaltak számos épülettömböt a Shejkh Szaid kerületben; azonban ma még nem céljuk az egész kerület elfoglalása.

Az Al-Masdar News tudósítója megerősítette, hogy a “Tigris Alakulatok” nincsenek jelen a mai műveletekben és a Szíriai Arab Hadsereg Shejkh Szaidot támadó egységei egyszerűen csak számottevő állásokat létesítenek a kerületben, mielőtt nagy átfogó támadás indul.

 

14379861_755226101286602_8325512542797309791_o

A szárazföldi hadművelet elkezdődött Aleppoban. A Szíriai Arab Hadsereg és a szövetséges egységek támadják a vahhabita terrorszervezetek állásait a Shejkh Szaid kerületben és az óvárostól keletre. A hadsereg célja, hogy Shejkh Szaid megtisztításával összeköttetés legyen az Óvárosban állomásozó saját erőkkel.

A Liwa Al-Kudsz palesztin ellenálló szervezet és a Szíriai Arab Hadsereg elfoglalta a Handarat menekülttábort Észak-Aleppoban

Damaszkuszi idő szerint 12:30 órakor a Liwa Al-Kudsz (Jeruzsálemi Dandár) palesztin paramilitáris egység és a Szíriai Arab Hadsereg teljes egészében ellenőrzésük alá vonták a Handarat menekülttábort Észak-Aleppoban.

A Liwa Al-Kudsz parancsnoka szerint az egység áttörte a Fatah Halab elnevezésű “dzsihádista” frakciók védelmi vonalait a keleti negyedekben és nehéz gépfegyverekkel, tüzérségi tűzzel visszavonulásra kényszerítette őket nyugati irányba.

A Handarat menekülttábor mai felszabadulása után a vahhabita terroristák által elüldözött számos palesztin család hazatérhet otthonába, miután több mint három évet töltöttek el a közeli Najrab menekülttáborban, Dél-Aleppoban.

A humanitárius helyzet változásán kívül a Szíriai Fegyveres Erők most már birtokolnak egy átjárót Aleppo város északkeleti kerületeibe, amely már régóta a dzsihádista megszállók ellenőrzése alatt volt.

Orientalista.hu – Szíriai Arab Hadsereg

Megosztom:

, , , , , , , ,
Back to Top ↑