Cadmus fordítás Cadmus
Szíria

2015. 07. 18.

Teljes zárlat alatt a terroristák Anti-Libanon hegységi fellegvára

2015. 07. 18.

Közeledik a nulladik óra Al-Zabadaniban, A Szíriai Arab Hadsereg és a Hezbollah zárlata alatt van a város.

CJ3O-

A körbe vett Al-Zabadani város térképe

Az elmúlt két hétben a Szírián élősködő Al-Kaida terroristák a Dzsabhat Al-Nuszra, a szövetségeseik: a Harakat Ahrar Al-Sham (Szíria “tálibjai”) és az FSA “Al-Zabadani dandár” nevű vahabita terrorszervezetek kemény ostromzárlat alá kerültek, ahol nem jutnak már hozzá alapvető ellátmányhoz és nincs számukra kiút az egykori üdülővárosból Al-Zabadaniból.

Az ostrom lehetővé tette, hogy a Szíriai Arab Hadsereg 4. Páncélos Hadosztály 63. Dandára és a Hezbollah harcosai biztosítsák a libanoni Beka tartományba vezető másik határátkelő-helyet és elfoglalják ezt az egyik leghosszabb idő óta idegen megszállás alatt lévő várost.

Jelenleg a vahabita fegyveresek súlyos vereségeket szenvednek Al-Zabadaniban; ezért a Hadsereg 63. Dandára és a Hezbollah el tudták vágni a terroristák fő ellátási útvonalát, amely a közeli Madaya irányából vezetett ebbe az egykori hegyvidéki üdülővárosba a nyugati hegyek szívében.

Csütörtökön a Szíriai Fegyveres Erők és a Hezbollah tovább szűkítették a ostromzárat az Al-Zabadaniban megmaradt vahabita fegyveresek körül; így újabb felszólítást küldtek a Dzsabhat Al-Nuszra terroristáknak és barátaiknak, hogy adják meg magukat vagy mindegy szálig likvidálva lesznek a város központjában.

Péntek hajnal óta a Hezbollah és a Szíriai Fegyveres Erők a nulladik órára készülődtek Al-Zabadani városában, a Dzsabhat Al-Nuszra és a Harakat Ahrar Al-Sham terrorszervezetek megtorlással való ismételt fenyegetéseik ellenére.

A Szíriai Fegyveres Erők és a Hezbollah már elutasították a Dzsabhat Al-Nuszra fenyegetéseit, amelyek Szíria fővárosának vízellátásának akadályozását vagy a shia többségű Idleb tartományi Kafraja és Al-Fua települések elfoglalását helyezték kilátásba ha a kormányerők nem hagynak fel Al-Zabadani ostromával.

Most a várakozás ideje van: Mikor indul a végső roham?

Orientalista.hu – Szíriai Arab Hadsereg

Megosztom:

, , , , ,
Back to Top ↑