Cadmus fordítás Cadmus
Pakisztán

2024. 01. 17.

Terroristák központját támadták iráni rakétákkal Pakisztánban

2024. 01. 17.

Az Iran Press információi szerint az iráni hadsereg kedden rakétatámadást hajtott végre egy, az iráni-pakisztáni határ túloldalán lévő faluban lévő célpontok ellen.

A célpont a ,,Jaish Ul-Adl,, nevű wahabita terrorista csoport egyik központja volt. A nyugati titkosszolgálatok által támogatott iszlamista fegyveres csoport többször is hajtott végre támadásokat iráni célpontok ellen. Legtöbbször az iráni határőrség állásait támadták.

A szélsőséges csoport egyike volt azoknak. melyek előkészítették a január 3-án, az iráni Kerman városában történt robbantásos merényletet, melyben több mint 100 iráni civil veszítette életét.

Az iráni hadsereg ígéretet tett arra, hogy megbosszulják a merényletet, éppen ezért egy időben több célpontra is csapást mértek. Többek között az iraki Erbilben a Moszad egyik központjára, mlynek során megöltek 9 olyan izraeli ügynököt akik részt vettek a robbantásos merényletek kitervelésében. valamint Szíriában egy terrorista csoport állásai ellen akik szintén érintettek voltak a támadásban.

A megtorló csapásokat Iránból indított ballisztikus rakétákkal hajtották végre, melyek közül volt amelyik 1200 kilométert tett meg a célpont megsemmisítéséig.

Orientalista.hu-Al-Isfahani (Iran Press)

Megosztom:

, , , , , , ,
Back to Top ↑