Cadmus fordítás Cadmus
Terrorizmus

2015. 11. 14.

Terroristák megtámadták Párizst

2015. 11. 14.

„Az orosz repülőgép lezuhanása, a damaszkuszi pokolgép támadás, a libanoni iráni nagykövetség elleni támadás után elgondolkodtam, lehetséges, hogy kaptunk egy háromnapos üzenetet a dzsihádistáktól és szponzoraiktól, amely ezt a szöveget tartalmazza: ‘Amíg ti ünneplitek azt, hogy minket Szíriában és Irakban gyilkolnak, mi megtámadunk és megölünk benneteket az otthonaitokban, amikor csak akarjuk. Szponzoraink elég bőkezű támogatók.’

A hírportálok tele vannak bevezető beszámolókkal, ebből a szempontból ránk nincs szükségük.

Átszitálunk a káoszon anomáliákat keresve a jelentésekben az események során, és mint mindenki más, egy bizonyos irányba tereljük majd a nyilvánosság figyelmét.

Számos nyugati és öböl menti ország csatlakozik Izraelhez és a CIA-hoz a terrorista csoportok támogatására, mindezen dolgok nélkül könnyebb lenne a gyanúsítottakról listát készíteni.”

Jim W. Dean – Veterans Today

Többszörös terrortámadás érte Párizst

Többszörös terrortámadás vette kezdetét Párizsban, egy láthatólag jól megszervezett eseményről van szó. A Daily Mail tudósítása szerint

  • 140 ember halt meg, többen súlyosan megsérültek a terrortámadás sorozataiban Párizs szívében tegnap este.
  • 112 halottja van a Bataclan koncertterembeli támadásnak, ahol a terroristák az embereket túszokként tartják fogva.
  • A terroristák „Allah Akbar” és „ezt Szíriáért” szavakat kiabálták, majd tüzet nyitottak – mondták azok, akik tanúi voltak az eseménynek.
  • A rendőrség éjfél körül behatolt a helyiségbe, megöltek három terroristát és az életben maradt túszokat kiszabadították.
  • François Hollande francia miniszterelnök szükségállapotot rendelt el az egész országra és lezárta a határokat.

A koordinált terrorcselekmények sorozata Párizsban 142 ember életét oltotta ki és rettegéssel bénította meg a francia fővárost. A francia rendőrség letartóztatott egy embert, akit a jelentések szerint az ISIS másik három társával együtt szervezett be.

112 embert mészároltak le a Bataclan koncertteremben, egy éttermi lövöldözésben pedig 11 ember vesztette életét tegnap este. A rendőrség három terroristával végzett éjfél körül és kiszabadította az életben maradt túszokat. A Stade de France sportlétesítménynél, amely csak 8 km távolságra van a koncertteremtől, két öngyilkos merénylő robbantotta fel magát a Franciaország-Németország közötti barátságos mérkőzés alatt. Franciaország miniszterelnöke szükségállapotot hirdetett ki a példátlan terrorcselekményt követően és lezárta határait, majd 1500 katonát rendelt ki a fővárosba.

Szemtanú: Mindenhol holttestek voltak körülöttem

A rémálomszerű, véres, apokaliptikus esemény kezdetén Párizsban Carmela Urunga hangokat hallott, amik első megérzései szerint tűzijátékra hasonlítottak.

Urunga 47 éves, Nagy-Britanniában született, két gyermek édesanyja, korai pénteki vacsorához készülődött két leánygyermekével, mikor az ijesztő hangokat hallotta, gyorsan az ablakhoz szaladt és két gyermekét elhozta onnan. Urunga a Le Petit Cambodge étterem mellett lakik, ahol a legelső támadások zajlottak éppen. Sokkolta és megrémítette mindaz, amit az ablaka alatt látott történni. „Egy másik autó a hátsó kijáratot blokkolta, így elölről tiszta útjuk volt a menekülésre. Nagyon jól megtervezett akciónak látszott. Minden olyan gyorsan történt, sosem fogom elfelejteni azt a két embert, akik beszálltak az autóba az ablakom alatt.”

A rendőrség szerint 14 embert öltek meg a fegyveresek a kambodzsai étteremben és még egy tucatnyit egy az étteremhez közeli bárban. A Bataclanban történt eset 100 áldozatot követelt. Egy a koncerten résztvevő túlélő a CNN-nek nyilatkozva elmondta, hogy a fegyveresek feketébe öltözve és maszkban léptek be az épületbe és véletlenszerűen tüzelni kezdtek a bennlévőkre és legalább tíz percig lövöldöztek.

Semmit nem mondtak, nem kiabáltak – mondta Julien Pearce. Maszkokban voltak, fekete ruhába öltözve, és lőttek az emberekre a földön kivégzésszerűen. Két vagy három elkövető volt, de kettő biztos, akik vakon elkezdtek lövöldözni automata fegyverekkel, az egyikük egy Kalasnyikovval végezte ki az embereket – mondta egy szemtanú a Le Monde-nak. Legalább 10-15 percig tartott az eset – tette hozzá. Szinte ugyanabban az időben egy öngyilkos merénylő robbantotta fel magát a Stade de France kapuin kívül.

Orientalista.hu – L. Gyula

Megosztom:

,
Back to Top ↑