Cadmus fordítás Cadmus
Szíria

2016. 01. 31.

Terrormerénylet Damaszkuszban

2016. 01. 31.

Öngyilkos merénylők robbantottak a Szíria fővárosban egy síita szentélynél. A terrortámadásban legalább hatvan ember meghalt, és ötvenen megsebesültek. – közölte az Euronews.

A szíriai belügyminisztérium közlése szerint egy öngyilkos merénylő robbantotta fel magát a főváros külső kerületén található Sayeda Zainab mauzóleumánál. A merénylő gépkocsiba rejtett pokolgépet aktivált. A második robbantás körülményei egyelőre nem ismertek.

Damaszkusz sűrűn lakott déli városrészében autók és épületek gyulladtak ki a robbantások miatt. A megtámadott szentély népszerű célpontja a síita zarándokoknak. Ugyanakkor a szélsőséges szunniták elutasítják az ilyen jellegű emlékhelyeket. Az Iszlám Állam (IÁ) dzsihadista szervezet és más iszlamista csoportok ahol tudják, rombolják az ideológiájukkal ellenkező műemlékeket.

.

تفجير إرهابي في منطقة السيدة زينب في ريف #دمشق

Közzétette: ‎Syrian Reporters _ مراسلون سوريون‎ – 2016. január 31.

.

Az elmúlt években a szenthelynél többször követtek el merényletet, a nyugat által támogatott fegyveres csoportok évekig ostrom alatt tartották a mauzóleum köré épült negyedet.

A terrortámadás egy nappal az előtt történt, hogy megkezdődnének a béketárgyalások a szíriai kormány és az ellenzék között.

Orientalista.hu – Sinoda

Megosztom:

, , , ,
Back to Top ↑