Cadmus fordítás Cadmus
Terrorizmus

2017. 09. 09.

Terrorvezéreket evakuál az USA Szíriában?

2017. 09. 09.

Ismerve a nyugati tömegmédia és itthoni csicskásai szeretetét a konspirációk (Putyin a világot rángató zöld békaember), a hazugságok (Magyarország fasiszta diktatúra), és az elhallgatás iránt (1 millió példa), az előbbiek hallgatása miatt erős a gyanú, hogy az orosz Sputnik Newshírügynökség ismét tényekről számolt be.

Angol nyelvű hírszolgálata ezzel a címmel indít:

„Amerikai repülőgépek több mint 20 Iszlám Állam parancsnokot evakuáltak Deir ez-Zorból”.

A Sputnik News katonai és diplomáciai forrásokból olyan információ birtokába jutott, hogy az amerikai légierő egy gépe evakuált Iszlám Állam terrorvezéreket Deir ez-Zor szíriai városból, illetve annak környékéről.

Az, hogy éppen az a sajtó fog netán visítozni, amiért egy orosz médium merészel ritka alkalommal magát megnevezni nem kívánó forrásokat idézni, amely napi konteós katyvaszában rendre anonim forrásokra hivatkozik, az csak természetes.

A hírügynökséget tájékoztató illető elmondta, miután augusztus vége felé Szíria keleti részében a szíriai kormányerők sikeres akciókat hajtottak végre, az amerikai különleges szolgálatok támogatásával több Iszlám Állam parancsnokot evakuáltak gyors ütemben Deir ez-Zorból biztonságosabb régiókba azért,

hogy terrorista tapasztalataikat „egyéb irányokban” kamatoztassák.

A forrás elmondta, hogy az első ilyen evakuálásra augusztus 26-án került sor, amelynek során az amerikai légierő egy helikoptere két, „európai eredetű” Iszlám Állam parancsnokot éjszaka evakuált családjukkal együtt Deir ez-Zortól észak-keleti irányban fekvő területről.

Két nappal később

amerikai katonai helikopterek húsz Iszlám Állam parancsnokot és hozzájuk közel álló militánst evakuáltak

Deir ez-Zor városától dél-keletre fekvő területről Szíria északi része felé.

A hírügynökség forrása elmondta, azon militánsok, akik elvesztették parancsnokaikat, általában beszüntetik tevékenységüket, más terrorista egységekhez csatlakoznak vagy egyenként elmenekülnek.

Amikor a Sputnik a kapott értesülésről megkérdezte az amerikai hadsereg illetékes sajtóhivatalát, ott azt „hamisnak” nevezték.

Magyar Idők – Lovas István

Megosztom:

, , , , ,
Back to Top ↑