Cadmus fordítás Cadmus
Iszlám világ

2017. 02. 04.

Texasi zsidók zsinagógájuk kulcsait adták át a muszlimoknak

2017. 02. 04.

Texas amerikai állam egyik kis városának, Victorianak zsidó közössége zsinagógájuk kulcsait ajánlották fel a város muszlim közösség számára, miután a város egyetlen mecsetje január 31-én leégett.

A mecsetben keletkezett tűz az épület nagy részének összeomlásához vezetett, de a zsidó szomszédoknak köszönhetően a muszlimok tovább imádkozhatnak.

A tűz keletkezésének okáról helyi hatóságok felől folynak a nyomozások.

Robert Loeb, a Bnai Israel Zsinagóga elnöke azt mondta, hogy ”itt mindenki ismer mindenkit és én személyesen is sok mecset látogatót ismerek, ezért az eset utána kötelességünknek éreztük a támogatásukat, mivel a zsidó közösség több épülettel is rendelkezik”.

Shahid Hashmi a mecset egyik alapítója azt mondta, hogy a zsidó közösség egyik tagja meglátogatott és a zsinagóga kulcsait átadta.

A 2000-ben épült mecset újjáépítése miatt egy internetes pénzgyűjtő kampányt indítottak, ahol több mint 900 ezer dollár gyűlt össze.

A Victoria városban történt eset órákkal azután történt, hogy Donald Trump elnök hét muszlim többségű országból betiltotta a bevándorlást és az országos menekült programokat 120 napig felfüggesztette.

Orientalista.hu – Thea

Megosztom:

, , , ,
Back to Top ↑