Izrael

2021. 03. 03.

Titkos izraeli bázist fedeztek fel Jeruzsálem közelében

Az amerikai Planet Labs nevű, műholdas felvételekkel foglalkozó cég jó minőségű képeket készített egy titkos izraeli bázisról, mely a megszállt Jeruzsálemtől dél-nyugatra található. Az amerikai cég eredetileg az izraeli Dimona atomerőmű bővítéséről készített műholdas felvételeket.

Az izraeli Haaretz híroldal szerint a képek nagyon jó minőségűek lettek. A hely ahol a képek készültek Beit Shemesh, mely az izraeli térképen üres területnek van feltüntetése, míg a légi térképeken zárt, tiltott terület.

Az izraeli híroldal szerint a titkos objektum az izraeli légierő ,,Kanaf 2,, nevű bázisa , ahová három rakéta üteget telepítettek. A bázison található rakéták nukleáris robbanófejjel is felszerelhetők.

A híroldal szerint az új amerikai kormány és az izraeli vezetés közötti konfliktus miatt az izraeliek elrejtik nukleáris arzenáljukat, melyet eddig soha senki nem ellenőrzött és hivatalosan nem is létezik.

A Dimona atomerőmű bővítésével kapcsolatos viták is akkor merültek fel miután Joe Biden elnök bejelentette, hogy nukleáris megállapodásra törekszik Iránnal. Annak ellenére, hogy azt Benjamin Netanjahu élesen ellenzi.

Műholdas felvételek készültek a Simon Peres Nukleáris Kutató Központról is, mely a Negev sivatagban található, Dimona közelében és vélhetően ez a központja az izraeli hadsereg atom fegyver programjának.

Izrael azonban nem reagált a képekre, ahogyan mindmáig azt is tagadja, hogy atomfegyverei lennének, holott megközelítőleg 200 db nukleáris robbanófejjel rendelkezik a ,,Közel-Kelet egyetlen demokráciája,,.

Orientalista.hu-Al-Isfahani (Days of Palestine)

Sharing is caring!

, , , , , , ,
Back to Top ↑