Cadmus fordítás Cadmus
Anticionizmus

2016. 02. 08.

Tízből hat francia véli úgy, a zsidók felelősek az antiszemitizmusért

2016. 02. 08.

A franciák összesen 59 százaléka úgy gondolja, hogy a zsidó közösség tagjai legalább részben felelősek az antiszemitizmusért az Ipsos és a Francia Judaista Intézet közös felmérése szerint, számolt be a The Independent.

Az alapítvány több mint kilenc napon keresztül egy online kérdőívben 1005 embert kérdezett meg, akik “a francia lakosság reprezentatív mintájának minősülnek”.

A válaszadóktól megkérdezték, hogy a zsidók felelősek-e a Franciaországban lévő antiszemitizmusért, és ha igen, milyen mértékben.

A franciák 59 százaléka gondolja úgy, hogy igen, a zsidók részben vagy teljes egészében tehetnek az antiszemitizmusról. Az 59 százalékból 3 százalék mondta azt, hogy nagyon fontos szerepük van ebben, 14 százalék szerint pedig jelentős a szerepük. – közölte a Persianews.vcp.ir

A megkérdezettek több mint fele állítja azt, hogy a zsidók kezében sok hatalom összpontosul és gazdagabbak, mint az átlag franciák.

A válaszadók 13 százaléka tartja úgy, hogy túl sok zsidó van Franciaországban.

A Human Rights Firts jogvédő csoport beszámolója szerint 2014 és 2015 között megkétszereződött az antiszemita bűncselekmények száma Franciaországban és kiemelik, hogy a bűncselekmények “egyre erőszakosabbak”.

Körülbelül 8.000 francia zsidó vándorolt Izraelbe az elmúlt évben, így Franciaországból költöztek át a legtöbben a zsidó országba, de nagy számban érkeztek Angliából és Kanadából is.

Richard Verber, a brit zsidó képviselőház alelnöke a felmérés kapcsán aggodalmát fejezte ki, amiért a franciák több mint 10 százaléka szerint “túl sok a zsidó” az országban.

Hangsúlyozta, az egész zsidó diaszpórában, de különösen Európában nyugtalanságot szülnek az ilyen tendenciák a zsidók körében, ezért felszólította a kormányokat és a társadalom széles rétegeit, hogy mutassanak még erősebb elkötelezettséget a zsidó közösségek támogatása iránt.

Orientalista.hu

Megosztom:

, , ,
Back to Top ↑