Cadmus fordítás Cadmus
Lapszemle Forrás: Nézőpont Intézet

2017. 06. 25.

Tízből közel kilencen kvótaellenesek

2017. 06. 25.

Társadalmi konszenzus a kvóták elutasításában.

A baloldali szimpatizánsok többsége is ellenzi a betelepítést.

Tíz magyarból kilenc ellenzi a kötelező betelepítési kvótákat – derül ki a Nézőpont Intézetnek a Magyar Idők számára készült reprezentatív kutatásából. A felmérés rámutat arra, hogy a lakosság túlnyomó többsége fontosnak tartja az illegális migráció elleni védekezést: a teljes felnőtt népesség 81 százaléka támogatja a határkerítést, 85 százalékuk pedig a bevándorlók jelentette lehetséges terrorveszélytől is tart. Honfitársaink háromnegyede, 76 százaléka gondolja úgy, hogy a bevándorlás a következő évtizedben Magyarországot problémák elé fogja állítani.

A kérdésben tapasztalható nemzeti konszenzust mutatja, hogy a baloldal eszméivel szimpatizáló szavazók többsége, 58 százaléka utasítja el a betelepítési kvótákat. A lakosságnak csupán hét százaléka telepítene migránsokat hazánkba.

Mint ismert, az Európai Bizottság (EB) kötelezettségszegési eljárást indított Magyarország, Csehország és Lengyelország ellen a bevándorlási kvóták elutasítása miatt, azonban az érintett államok vezető politikusai arról nyilatkoztak, hogy nem változtatnak politikájukon. A 120 ezer menedékkérő áthelyezését célzó mechanizmust az unió mások mellett Magyarország ellenkezése dacára fogadta el 2015 szeptemberében.

Az eljárás megindítását követően Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter felhívta a figyelmet: az EB intézkedése a tagországok szuverenitását sérti. Kósa Lajos a Fidesz parlamenti frakcióvezetője pedig arra mutatott rá, hogy végrehajthatatlan az uniós kvótadöntés, és azt egyetlen európai uniós tagállam sem hajtotta végre.

A Nézőpont Intézet felmérése igazolja a május végén lezárult nemzeti konzultáció eredményét, ugyanis 1,68 millió ember nyilvánított véleményt a témakörökről, amelyek között szerepelt a migráció is. A feldolgozott kérdőívek alapján teljes az egyetértés abban, hogy Magyarországra ne engedjenek be illegális bevándorlókat.

Orientalista.hu

Megosztom:

, ,
Back to Top ↑