Cadmus fordítás Cadmus
Szíria

2020. 02. 07.

Tizenkét harcos vesztette életét az izraeli támadásban

2020. 02. 07.

Csütörtök reggel Tizenkét Iránhoz köthető fegyveres esett el Damaszkusz közelében, valamint Szíria déli részén. Az esetről a Syrian Observatory for Human Rights nevű szervezet számolt be.

Hét külföldi fegyveres Kiswa térségében esett el Damaszkusztól délre, ahol iráni és Iránhoz közel álló fegyveresek is tartózkodnak. Egy Iránhoz közel álló szíriai fegyveres csoport öt tagját a Daraa kormányzóságban lévő Ezra térségében gyilkolták meg.

A szíriai SANA hírügynökség arról számolt be, hogy a légvédelem az izraeliek két támadó hullámát verték vissza éjfél körül. Az izraeli agresszorok Damaszkusz, Daraa és Quneitra térségét támadták. A forrás szerint nyolc sérültje is van az esetnek, azonban az ő állampolgárságukat nem említették.

Az izraeli hadsereg eddig nem kommentálta az eseményt, azonban Izraelt évek óta bosszantja az, hogy az Irán és a libanoni Hezbollah által Szíriába küldött egységek sikeres harcot folytattak az Izrael és az Egyesült Államok által támogatott terrorista csoportok ellen. Az amerikai-izraeli szövetség ugyanis az Iszlám Állam terror szervezet segítségével szerette volna megbuktatni az iraki és a szíriai rendszert, hogy azután hozzájuk hű bábkormányokat hozzanak létre a két országban.

Orientalista.hu-Al-Isfahani (Al-Arabiya)

Megosztom:

, , , , ,
Back to Top ↑