Cadmus fordítás Cadmus
Magyarország

2018. 02. 06.

Tizenötmillió forint adományt gyűjtött az evangélikus egyház a közel-keleti keresztényeknek

2018. 02. 06.

Tizenötmillió forint adományt gyűjtött a Magyarországi Evangélikus Egyház a közel-keleti konfliktus áldozatai és az üldözött keresztények megsegítésére – közölte az Evangélikus Információs Szolgálat.

A 2017 adventjében gyűjtött adományokat a Magyarországi Evangélikus Egyház Országos Irodája továbbítja az Ökumenikus Segélyszervezetnek. A segélyszervezet a pénzből a Moszul melletti Bashiqa településen nyújt segítséget
a visszatelepülő keresztény családoknak házaik újjáépítésében és életük újrakezdésében – írták.

A közleményben kitértek arra is, hogy a Magyarországi Evangélikus Egyház diakóniai szolgálata az Európát elérő migrációs hullám kezdete óta igyekszik – lehetőségeihez mérten – támogatni a válságövezetekből érkező, ínséget szenvedő rászorulókat.

A bajor evangélikusokkal többször tárgyaltak már arról, miképpen segíthetnék elő a háború elől elmenekültek szülőföldjükre való visszatérését vagy ahhoz közel maradását. A Magyarországi Evangélikus Egyház által is alapított, Irakban állandó képviselettel működő

Ökumenikus Segélyszervezet kiemelten támogatja a térségben élő rászorulókat.

“Tesszük mindezt azért, mert úgy gondoljuk, hogy felelős keresztény ember nem lehet közömbös a közel-keleti térségben a radikális iszlám pusztítása miatt súlyosan szenvedő emberek, különösen az ottani keresztények sorsa iránt” – fogalmaz a közleményben a Magyarországi Evangélikus Egyház két vezetője, Fabiny Tamás elnök-püspök és Prőhle Gergely országos felügyelő.

Orientalista.hu – MTI

Megosztom:

, , , ,
Back to Top ↑