Cadmus fordítás Cadmus
Szíria

2016. 04. 12.

Tízezer terroristát vet be a Nuszra Front Aleppónál

2016. 04. 12.

Orosz titkosszolgálati információk szerint az al-Kaida szíriai ágaként tevékenykedő Nuszra Front körülbelül 10 ezer milicistát készül bevetni Aleppónál, hogy a város felszabadításáért küzdő kormányerők ellen mindent elsöprő offenzívát indítson.

Az információkról Szergej Rudszkoj tábornok számolt be, aki arról is beszélt, hogy a terrorszervezet a katonái nagyobb részét, mintegy 8000 főt Aleppó délnyugati részén készül bevetni, míg egy kisebb, mintegy 1500 fős kontingens a város északi részén hivatott harcolni.

Rudszkoj szerint az offenzíva célja, hogy elzárja az Aleppót Damaszkusszal összekötő utánpótlási útvonalakat, ezzel blokád alá véve az Aleppó felszabadításáért közdő szír-orosz szövetséges hadsereget.

A tábornok azt is jelezte, hogy az új információk birtokában a Szíriai Arab Hadsereg elvetette a város lerohanásának lehetőségét, helyette arra fókuszál, hogy a támadást visszaverve megakadályozza a blokádot.

„Amennyiben a támadások sikerrel járnak, Szíria északi területei újfent blokád alá kerülhetnek, emiatt úgy döntöttünk, hogy a szír hadsereg és az orosz légierő minden akciója a Nuszra Front terveinek keresztülhúzását kell szolgálja. Aleppó lerohanása jelenleg nincs tervben.” – nyilatkozta.

Az orosz titkosszolgálat szerint a Nuszra Front megerősítését szolgáló fegyverszállítmányokat továbbra is akadálytalanul szállítják Törökországból Szíriába, méghozzá sok esetben a Nyugati Koalíció szövetségeseiként számon tartott „mérsékelt” ellenzék területein keresztül. Ororszország éppen ezért arra szólította fel az Egyesült Államokat, hogy fékezzék meg a terroristák felfegyverzését a térségben – mindezidáig azonban semmilyen változás nem látható.

Az új információk sajnálatos módon keresztülhúzták a szír kormányzat számításait, akik orosz szövetségeseikkel azt tervezték, hogy felszabadítják a várost egy közeljövőben indítandó offenzíva során.

Orientalista.hu – Crusader

Megosztom:

, , , , ,
Back to Top ↑