Cadmus fordítás Cadmus
Anticionizmus

2015. 06. 24.

Több ezer keresztény palesztin tüntetett a cionista agresszió ellen

2015. 06. 24.

A Genezáreti tó melletti Al-Tabiga faluban cionisták felgyújtották a község templomát. Keresztények ezrei tüntetésbe kezdtek a cionista agresszió ellen. – írta a linga.org


Több ezer keresztény gyűlt össze az észak-palesztinai Al-Tabiga községben miután ismeretlen cionisták június 18.-án reggel megrongálták a Kenyérszaporítás templomot.

A békés tüntetéshez csatlakoztak a környező falvak keresztény lakói is. Több mint huszonkét busszal és több tucat autóval érkeztek az Al-Tabigai tüntetésre.

Palesztina és a  Vatikán állam zászlajával tüntetett több ezren a templom előtti téren:

Michael Sabah katolikus pap 5000 ember előtt tartott misét a templom terén. Sabah kérte az izraeli vezetést, hogy  állítsa meg a rasszista fajgyűlölő cionista bandákat és tartassa be az emberi jogok alapelveit. Sabah türelemre és megbocsájtásra kérte az összegyűlt dühös tömeget, emlékeztetve őket Jézus tanítására ami a szeretet és megbocsájtásra alapszik.

A tüntetők követelik az izraeli kormánytól, hogy akadályozza meg a betelepült cionista telepesek mindennapos agresszióit amik már a szent helyeket sem kímélik.

.

Basel Gatas keresztény palesztin politikus

Basel Gatas keresztény palesztin politikus a tel-avivi Knesszet országgyűlési képviselője, nyílt levélben szólította fel Benjamin Netanyahu-t, hogy állítsa le a telepesek beáramlását a vidékre. Továbbá követelte a miniszterelnöktől, hogy rendfenntartó erőket vezényeljen ki, mert az agresszívan fellépő cionisták ellehetetlenítik a kétezer éve Galileában élő keresztény közösség mindennapjait.

Al-Tabiga egy palesztin falu a Genezáreti tó északi részén fekszik közel a szíriai határhoz. Neve görög eredetű jelentése hét forrás. Izrael állam egyoldalú kikiáltása után az izraeli hadsereg és a felfegyverzett cionista félkatonai szervezetek teljesen lerombolták a falut, a lakosságát elüldözték. A keresztény palesztinok hamar visszatértek és újjáépítették házaikat templomukat, de addigra már a település szélén a cionisták is megvették a lábukat felépítve a Tifiria nevű kibucot. Azóta folyamatosan az atrocitások a cionisták részéről.

Orientalista.hu – Sinoda

Megosztom:

, , , , , , ,
Back to Top ↑