Cadmus fordítás Cadmus
Líbia

2020. 07. 30.

Több ezer szomáliai zsoldost küld Líbiába Katar és Törökország

2020. 07. 30.

A Somali Guardian híroldal információi szerint Törökország és Katar eddig már több mint 2000 szomáliai zsoldost toborozott azért, hogy Líbiába küldjék őket és ott a ,,líbiai központi kormány,, oldalán harcoljanak.

A híroldalnak nyilatkozó szomáliai fiatalok elmondták, hogy Doha és Ankara már korábban is toborzott az országban és több ismerősüket már el is szállították Líbiába, ahol már a fronton harcolnak.

Több szomáliai fiatal is elmondta, hogy a szegénység és a munkanélküliség kényszerítette őket arra, hogy fizetségért vállalják a harcot. Volt olyan fiatal akinek katari állampolgárságot is ígértek ha elmegy Líbiába háborúzni.

A törökök korábban már több ezer szíriai zsoldost küldtek Líbiába, akik most a Tripoliban lévő ,,líbiai központi kormány,, oldalán harcolnak a Khalifa Haftar tábornok által vezetett Líbiai Nemzeti Hadsereg ellen.

Az észak-afrikai országban egyre jobban eszkalálódik a konfliktus, hiszen már több ország is érintett a harcokban. Legutóbb Egyiptom jelentette be, hogy az egyiptomi nemzetbiztonság érdekében beavatkoznak a harcokba Haftar tábornok oldalán.

Orientalista.hu-Al-Isfahani (Al-Arabiya)

Megosztom:

, , , , , ,
Back to Top ↑