Cadmus fordítás Cadmus
Szíria Reuters George Ourfalian

2017. 10. 31.

Több ezer tonna gabonát találtak

2017. 10. 31.

A szíriai hadsereg több ezer tonna gabonát és műtrágyát talált Deir-Ezzorban.

A SANA hírügynökség tájékoztatása szerint, a szíriai hadsereg Deir-Ezzor külvárosában több ezer tonna búzát, lisztet és műtrágyát talált, amelyet korábban a Daesh (Iszlám Állam terrorentitás) szervezet fegyveresei loptak el.

A SANA (Syrian Arab News Agency) szerint a hadsereg ezer tonna búzát talált Al-Mayadeen városában. A tőle nyugatra fekvő Mohsin nevezetű kisvárosban a szíriai hadsereg 600 tonna búzára, Hattla városának egyik jól felszerelt raktárában pedig 208 tonna búzára és 24 tonna lisztre lelt.

A Szíriai Arab Hadsereg több tucat tonnányi műtrágyát is talált, amelyet a terrorszervezet harcosai robbanóanyagok gyártásának céljából használtak.

Nem ez volt az első eset

Október 26.-án 2500 tonna ellopott és eltemetett búzát talált meg a hadsereg Hama tartomány keleti vidékén. A terrorszervezetnek speciális gabonatároló és feldolgozó ága alakult, mely többek között biztosította a szállítási mechanizmusaikat a raktáraikba. Az Iszlám Állam terrorentitás intézményeket is biztosított a sterilizálásukra és hogy az egészségi feltételeknek megfelelően őrizzék.

Orientalista.hu – Johnny Corleone

Megosztom:

, , , , , , ,
Back to Top ↑