Cadmus fordítás Cadmus
Izrael

2015. 08. 11.

Több izraeli oldalt ért hacker támadás

2015. 08. 11.

A “Qademoun” nevű hackercsoport kiterjedt számítógépes támadást indított izraeli honlapok ellen.

A Qademoun által kiadott közleményben, melyet a Facebook oldalukon tettek közzé, az szerepelt, hogy a számítógépes támadásokat az al-Imad műveletekkel összhangban, annak 9. évfordulójának első napján indították el, amikor 2006-ban kitört az izraeli-ibanoni háború.

“Az al-Imad műveletek második napján, a mártír Abbász al-Moussavi csapat meghackelt számos izraeli turisztikai honlapot”,- tette hozzá.

A nyilatkozat felsorolta a honlapok nevét, mint:

luxuriousisrael.com

reginatours.com

visitcyprus.co.il

hike.mytreks.co.il

mimtarim.com

seatoseatrail.com

support.shield-lock.co.il

wiki.cloud-guardian.com

2013. májusában a Szíriai Elektronikus Hadsereg (SEA) is indított egy sikeres kibertámadást Haifa infrastruktúráját vezérlő rendszer ellen, ami az egyik legfontosabb kikötő Izraelben, és ezzel megzavarta a városi rendszerek és a közművek működését.

A Szíriai Elektronikus Hadsereg a támadást követően közölte, hogy betört Haifa infrastruktúráját vezérlő rendszerbe, megtorlásul azért, amiért Izrael egy Damaszkusz elővárosában található kutatóközpontot támadott meg.

A kiberhadsereg arra figyelmeztetett, hogy egy hatalmas robbanást is elő tudott volna idézni Haifa infrastrukturális rendszeréhez tartozó szerverek megtámadása során, de elkerülte ezt a lépést, az ezzel járó emberi áldozatok miatt.

A Haifában használt rendszer a SCADA felügyeleti ellenőrző és adatgyűjtő rendszer, ami az ipari ellenőrzési rendszerek egy (ICS) típusa. Az ipari vezérlőrendszerek olyan számítógép vezérlésű rendszerek, amelyek a minket körülvevő világban lévő ipari folyamatokat nyomon követik és ellenőrzik.

A SCADA rendszerek történelmileg megkülönböztetni magukat a többi ICS rendszertől azáltal, hogy nagy léptékű folyamatokat fognak át, amelyek között több helyszín és a nagy távolságok lehetnek. Ezen folyamatok közé tartoznak az ipari, infrastrukturális és infrastruktúra alapú folyamatok.

Infrastruktúrális folyamatok lehetnek állami vagy magán tulajdonban, és ide tartozik a vízkezelés, szennyvízelvezetés és szennyvíztisztítás, olaj- és gázvezetékek, a villamosenergia szállítása és elosztása, szélerőművek működtetése, a polgári védelmi sziréna rendszerek és a nagy kommunikációs rendszerek működtetése.

Működhetnek középületekben és magánintézményekben, beleértve bármely típusú épületet, illetve repülőtereket, hajókat és űrállomásokat. Ezek a rendszerek felügyelik és ellenőrzik a fűtést, a szellőzést és a légkondicionáló rendszereket (HVAC) és az energiafogyasztást.

Orientalista.hu – (Farsnews)

Megosztom:

, ,
Back to Top ↑