Cadmus fordítás Cadmus
Szíria

2018. 10. 21.

Több mint 30 civil áldozata van az amerikai terror bombázásnak Deir Ezzor-ban

2018. 10. 21.

32 civil vesztette életét, amikor is az Egyesült Államok vezette katonai koalíció gépei ,,az Iszlám állam elleni támadás,, ürügyén bombázást hajtottak végre Szíria olajban gazdag Deir Ezzor tartományában.

A Syrian Observatory for Human Rights (SOHR) nevű civil szervezet szerint a Sousa nevű falu elleni csütörtöki légitámadásban 18 civil vesztette életét, közük 7 gyermek. 14 civil pedig a pénteki támadások során vesztette életét. Az amerikai légi terroristák támadásának e mellett több tucat sebesültje van és sokakat még nem sikerült kiásni a romok alól. A megfigyelők szerint kilenc terrorista szintén életét vesztette a támadásban.

2014-óta az amerikai katonai szövetség több mint 1100 civilt gyilkolt meg Szíriában és Irakban. Azonban a civil szervezet szerint az áldozatok száma ennél sokkal magasabb.

A SOHR csupán Szíriában 3300 főre becsülik az amerikai terrorista koalíció civil áldozatainak számát. Az Egyesült Államok részéről egyébként is szemfényvesztés és képmutatás az Iszlám Állam elleni hadviselés, hiszen annak idején sok más nyugati állammal közösen ők hozták létre az iszlám államot sok már terror szervezettel együtt.

Orientalista.hu – Al-Isfahani, Forrás: Muraselon.com

Megosztom:

, , , , , , ,
Back to Top ↑