Cadmus fordítás Cadmus
Terrorizmus

2016. 01. 29.

Több mint 30 nőt tartóztatott le az ISIS a Saria öltözködési szabályok megsértéséért

2016. 01. 29.

Az ISIS szélsőségesei szerdán letartóztatási hadjáratba fogtak a szíriai Jarablusban, aminek a célpontjai olyan nők voltak, akik a szervezet által előírt öltözködési kódnak nem feleltek meg – közölte az AhlulBayt News.

Helyi aktivisták szemtanúi voltak annak, amint az ISIS fegyveresei elhurcolták azokat a nőket, akiket Jarablusban az öltözködési szabályok megszegésével vádoltak meg.

A legtöbb letartóztatást Jarablus központi piacán hajtották végre szerdán este.

Tanúk elmondása szerint a nőket több száz ember szeme láttára brutálisan bántalmazták a piac területén, mielőtt a város nőket fogva tartó büntetés-végrehajtási központjába hurcolták volna őket.

A letartóztatott nőket valószínűleg már másnap korbácsolásra ítélték és azt a nyilvánosság előtt végre is hajtották még az ítélethozatal napján, számolt be egy szemtanú, aki az ISIS vezette Saría bíróság Jarablusban található intézményéből jutott az információhoz.

A terrorszervezet által ellenőrzött területeken minden olyan nő, aki a terroristák által bevezetett öltözködési szabályzatot megszegi, az ötven korbácsütésre számíthat büntetésképpen, amelyet a nyilvánosság előtt hajtanak végre a szervezet által létrehozott szélsőséges szabályzatokat kibocsátó Saría bíróság által hozott ítélet alapján.

Orientalista.hu – L. Gyula

Megosztom:

, ,
Back to Top ↑