Cadmus fordítás Cadmus
Izrael

2018. 03. 08.

Több mint 60 palesztin női elítéltet tartanak fogva izraeli börtönökben

2018. 03. 08.

Az egyik civil szervezet szerint 62 palesztin női elítéltet tartanak fogva a ,,Közel-Kelet egyetlen demokráciájának,, börtöneiben. A Palestinian Prisoners Club nevű szervezet szerint a 62 elítélt közül hatan még 18 év alattiak. Jelenleg körülbelül 7000 palesztin fogvatartott tölti a büntetését 17 különböző izraeli börtönben.

Ami érdekes pedig az, hogy körülbelül 400 palesztint vádemelés nélkül tartanak fogva. Mert hát a vádemelés nélküli fogva tartás nem csupán az amerikai demokráciára, de a cionista demokráciára is jellemző. (Habár tudjuk, hogy a kettő ugyanaz.) Vannak olyan palesztin foglyok akiket 11 éve tartanak vádemelés nélkül úgynevezett ,,vizsgálati fogságban,,. A rossz fogva tartási körülmények és a kínzások miatt gyakoriak az éhségsztrájkok az izraeli börtönökben.

Az utóbbi hónapokban talán a legismertebb és egyben legfelháborítóbb eset a 17 éves Ahed Tamimi nevű palesztin lány esete, akit több mint két hónapja tartanak fogva. A fiatal korú lányt terrorizmussal vádolják, mivel megütött egy olyan izraeli katonát aki ráadásul jogtalanul tartózkodott a családja ingatlanjának a területén. A lány bátyját az izraeli hadsereg korábban lelőtte, továbbá az édesanyját és az unokatestvérét, valamint több rokonát is letartóztatták.

Közülük is több személyt vádemelés nélkül tartanak úgynevezett ,,vizsgálati fogságban,, mely tudjuk, hogy a cionista diktatúrában akár hosszú éveket is jelenthet. A családon kívül az üggyel foglalkozó újságírókat és riportereket is gyakran érik fenyegetések és zaklatások. De hát ez teljesen normális abban a nyugatiak által istenített országban, mely 70 éve faji alapú diktatúra kiépítésén fáradozik.

Orientalista.hu – Al-Isfahani, Press TV

Megosztom:

, , , , , ,
Back to Top ↑