Cadmus fordítás Cadmus
Szíria

2021. 12. 06.

Több robbanás is történt a Szíriában lévő amerikai katonai bázison

2021. 12. 06.

 

A jelentések szerint több robbanást is hallottak a környékről, pontosabban a bázis belső területéről – közölte a Liner.hu.

A területet korábban Damaszkusz a térség terroristáinak menedékhelyének nevezte, azzal érvelve, hogy a kormányellenes iszlamisták ott szerzik be a fegyvereket. Jelentések szerint több robbanást is hallottak Homsz tartományban, az iraki határ közelében található amerikai bázison.

A szíriai állami televízió közölte, hogy az amerikai bázison belülről hallották a robbanásokat, ezzel szemben azonban az Al-Arabiya műsorszolgáltató arról számolt be, hogy ezen a területen előre eltervezett légicsapásokat mértek a támaszpontra.

A Sputnik News megkereste az amerikai hadsereget a robbanások kapcsán, azonban egyelőre nem kívánták kommentálni a történteket. A New York Times korábban arról számolt be, hogy Teherán dróntámadást indított a bázis ellen, melyet “öngyilkos drónokkal” vettek célba.

A sivatagi bázison már 2016 óta jelen vannak az amerikai csapatok, azokban az időkben pedig az amerikaiak képeztek ki az iszlamista és dzsihadista ideológiákat képviselő fegyvereseket, hogy harcoljanak a Szíriai Arab Hadsereg honvédői ellen.

Megosztom:

, , , , ,
Back to Top ↑