Cadmus fordítás Cadmus
Terrorelhárítás

2015. 12. 26.

Több tisztjével együtt likvidálták az Iszlám Hadsereg nevű terrorszervezet vezérét

2015. 12. 26.

Zahran Alloush a Iszlám Hadsereg (Dzsaish Al-Iszlam) terrorszervezet vezére meghalt egy orosz légi támadás során a Mardzs Al-Szultan légi támaszpont közelében, Damaszkusz tartomány területén.

Zahran Alloush egy találkozón vett rész helyi “iszlamista” (értsd: vahhabita terrrorista) vezérekkel együtt Utaja térségében, északra Mardzs Al-Szultantól; azonban ezt a gyűlést hamar félbeszakította egy orosz légi csapás, amely sok vahhabita fegyveressel végzett, közöttük a legprominensebb Damaszkusz tartománybeli terrorista vezérrel Zahran Alloush-al magával. A továbbiakban hét helyi “felkelő” (értsd: megszálló terrorista) vezető távozott az élők sorából, velük együtt az ismert “felkelő” szóvivő Hamza Birekdar.

A Damaszkusz civil lakosságát rakétáival rettegésben tartó Zahran Alloush likvidálásának felvétele:

Syrian Militant Group Offer Joint Strike against ISIS

A szaúdi pénzből finanszírozott Iszlám Hadsereg vezére

A Szíriai Arab Hadsereg által az elmúlt évben a megszállóktól visszafoglalt elővárosokon kívül ez a mostani esemény szintén súlyos csapást jelent a vahhabita fegyvereseknek Damaszkusz tartományban. Az önjelölt “emír” Zahran Alloush 2011-ben alakította meg a Liwa Al-Iszlam fegyveres csoportot a szíriai kormány elleni harcra. Később ez a milícia egyesült 50 másik vahhabita fegyveres csoporttal, hogy létrehozza a szaúd-arábiai támogatással bíró Dzsaish Al-Iszlam terrorszervezetet, amely bejelentette, hogy Zahran Alloush az egyedüli vezére. A Dzsaish Al-Iszlamhoz közel álló vahhabita források megerősítették Zharan Alloush halálhírét a Reuters hírügynökségnek, miközben a holtestét mutató képek bukkantak fel.

Korábban Zahran Alloush a vahhabita fegyveresek erősségében, Doumaban tartózkodott, Damaszkusz tartmány területén. De a Mardzs Al-Szultan légi támaszpont és a körzet Szíriai Arab Hadsereg általi elfoglalása közvetlen viszályt okozott a terrorszervezetek között, emiatt a Zahran Alloush arra kényszerült, hogy Kelet-Goutha déli részére utazzon és személyesen vegye át a vahhabiták védelmének irányítását. Azonban a “szíriai ellenzék” (értsd: megszálló fegyveres csoportok) legnagyobb sajnálatára ez a végzetes döntés éppenséggel a halálát okozta.

Orientalista.hu – Szíriai Arab Hadsereg

Megosztom:

, , , ,
Back to Top ↑