Cadmus fordítás Cadmus
Vélemény

2018. 09. 22.

Töretlen az orosz-szír barátság

2018. 09. 22.

Eltérően a korábbi incidensektől, a Syrian Arab Army oldal szerkesztői nem számoltak be róla részletesen, hogy történt szeptember 27-én éjjel és fenntartják maguknak a jogot, hogy nem tesznek közzé nagyon bizalmas információkat a felelősségvállalásuk részeként. Ezáltal, amit itt olvasnak a lehető legteljesebb változata a megoszthatónak. Akik évek óta követik az oldalt nagyon jól tudják, hogy minden az oldalon szereplő dolog puszta tény.

Az első és legfontosabb, hogy a legmélyebb és őszinte részvétünket fejezzük ki az Oroszországi Föderációnak és az IL-20-as felderítő repülőgép fedélzetén szeptember 17-én életüket vesztett orosz és szíriai (!) katonai személyzet családjainak!

Azok, akik csak pletykákat terjesztenek; fogalmunk nincs, hogy milyen szoros a szíriai-orosz katonai együttműködés Szíriában; felejtsék el a politikai nyilatkozatokat és a szennyes napi politikát, a katonai állomány nem fecseg, hanem cselekszik.

Ami az idióta pletykákról elmondható, miszerint az Orosz Fegyveres Erők szíriai katonai személyzetet tartóztattak le, bármilyen alkalmazást követően az elöljárók minden szinten kikérdezik a végrehajtó állományt; a továbbiakban baleset bekövetkezésekor vizsgálatok történek az okok kiderítésére és a későbbi balesetek elkerülése érdekében. Semmi szabálytalan dolog nem történt. A teljes légvédelmi katonaállományt meghallgatták parancsnokaik az egységeikben, hasonlóan a korábbi feladat végrehajtást követő kikérdezéseken. (A Syrian Arab Army oldal szerkesztőinek egyike szintén érintett volt ebben.)

Senki NEM tartóztatott le szíriai katonaállományt és valószínűtlen, hogy bárki is le merészelne tartóztatni. Eddig az időpontig nem közölhető róla több, hogy mi történt, azonban a Syrian Arab Army oldal elmondhatja, hogy mi nem történt.

Végül itt van a Syrian Arab Army oldal archívumából egy kép, amit korábban már közöltek, a Szíriai Légierő egy SZU-24M2 vadászbombázója támadásra történő felkészítésekor, amelyet egy közös szíriai-orosz személyzet hajtott végre; egy példaként mondható el azoknak, akik azt hiszik tudják, hogy mennek itt a dolgok; hát az ilyeneknek halvány gőzük nincs róla.

Ami megtörtént szomorú mindannyiunknak, azonban a dolgokat összefüggéseiben kell látni, nem abból az idiotizmusból, amiből a Szíria és Oroszország ellenes primitív propaganda felépül.

Orientalista.hu – Szíriai Arab Hadsereg

Megosztom:

, , , ,
Back to Top ↑