Cadmus fordítás Cadmus
Haditudósítás

2020. 10. 31.

Török csapatok visszavonulnak az egyik “megfigyelő pontjukról”, amit a szír katonák zártak körbe

2020. 10. 31.

A megszálló török erők visszavonulásra készülődnek egy újabb “megfigyelő pontjukról”, amelyet a szíriai kormánycsapatok tartanak körbezárva Északnyugat-Szíriában, jelentették különböző médiaforrások október 29-én. A kérdéses harcállás Shir Mughar település közelében van, Hama tartomány északnyugati részén.
Az “megfigyelő pontnak” nevezett harcállást 2018 májusában létesítették a megszálló török csapatok. Tavaly februárban a Szíriai Arab Hadsereg zárlat alá vonta, amikor az Al-Ghaab-síkság legnagyobb részét megtisztított a megszálló vahhabita militáns csoportoktól.
 “A Shir Mughar faluban, Északnyugat-Hama területén tizenegy ponton jelen lévő török csapatok folytatták az előkészületeiket, hogy visszavonuljanak a szíriai kormányerők által birtokolt területekről, a létesítményből való távozás előtt lebontják és összegyűjtik hadfelszerelésüket.” – közölte a londoni székhelyű “Emberi Jogok Szíriai Megfigyelő Központja” (SOHR) elnevezésű szervezet egy közleményében.
Az Isztambulban működtetett “Szíria TV” szerint a török csapatok vissza fognak vonulni Shir Mugharból, hogy egy újabb “megfigyelő pontot” létesítsenek Kokfin közelében a megszállt Idleb tartomány délnyugati részén.
A Shir Mugharban lévő török bázis a második lesz, amelyet felszámolnak.
A hónap elején a török csapatok visszavonultak az észak-hamai Morek város közelében lévő harcállásaikból. Az SOHR nevű szervezet szerint a kivonulásuk jelenleg is zajlik.
Az elmúlt két évben a megszálló török csapatok több mint hatvan ilyen “megfigyelő pontot” létesítettek Idleb tartományban és közvetlen közelében. Több ezer nehézfegyverzetű török katona állomásozik ezekben a harcállásokban.
A Morekből és Shir Mugharból történő török visszavonulás arra utal, hogy egy újabb török-orosz megállapodás jött létre a megszállt szíriai Idleb tartomány és környéke ügyében. Mindenesetre a térségbeli helyzet továbbra sem stabil, mert az összecsapások mindennaposak.
A március 5-én hatályba lépett tűzszüneti egyezményt a megszállók továbbra sem tartják be az általuk támogatott vahhabita a militáns csoportokkal.

 Orientalista.hu – Szíriai Arab Hadsereg Forrás: Syria Real Infos And News – SYRIAN

Megosztom:

, , , , , , ,
Back to Top ↑