Cadmus fordítás Cadmus
Szíria

2015. 08. 01.

Török hátszéllel területeket foglaltak el a terorristák Észak-Szíriában

2015. 08. 01.

Míg a török hadsereg keleten a kurdok állásait bombázza, addig Szíria észak-nyugati részén a terroristák jelentős területeket foglaltak el a török hadsereg segítségével.

A Dzsaish Al-Fatah terrorista koalíció megszállta Frikka térségét; A Szíriai Arab Hadsereg visszafoglalta Zijaraht és Tal Wasszitot

A héte elején az Al-Kaida terrorhálózathoz tartozó csoportok szövetsége a Dzsaish Al-Fatah gyorsan előrenyomult az Al-Ghaab-síkság észak-keleti részén és két óra után elfoglalta Frikka és Mushajrafa településeket a körülöttük lévő magaslatokkal, Tal Wasszitot, Tal Shejkh Eliaszt, Tal Awart és Tal Shejkh Khattabot.

A Szíriai Arab Hadsereg 11. Páncélos Hadosztály, 87. Dandár visszavonulásával Idleb tartomány megmaradt területéről a Szírián élősködő Al-Kaida terroristák, a Dzsabhat Al-Nuszra és a katariak által pénzelt szövetségeseik, a Harakat Ahrar Al-Sham és az Anszar Al-Sham képesek voltak teljesen megszállni a Hama tartomány határával szomszédos kiterjedt mezőgazdasági területet.

A teljes visszavonulásukat követően a Hadsereg 87. Dandára újracsoportosította erőit az Al-Ghaab-síkság nyugati területén annak érdekében, hogy ellencsapásra készüljenek és közösen támadjanak a Nemzetvédelmi Erőkkel (NDF) és a Liwa Al-Aszud Al-Dzsabal (Hegyi Oroszlánok Dandára) katonáival

Damaszkuszi idő szerint 13.00 órakor kedden délután a Szíriai Arab Fegyveres Erők ellencsapást mértek Tal Wasszitnál és Zijarahban, likvidálva két tucat ellenséges fegyverest a Dzsaish Al-Fatah terroristái közül mielőtt teljesen helyreállították az ellenőrzést ezzel felett a települések felett az Al-Ghaab-síkságon, Hama és Idleb tartományok határvidékén.

Az összecsapások még mindig tartanak a Szíriai Fegyveres Erők és az Al-Kaida terroristák között keletre Tal Wasszittól; azonban mindkettő fél előrehaladást akar elérni az elkövetkező 12 órában. A Szíriai Arab Hadsereg célja a Törökországból folyamatos utánpótlást kapó terrorszervezetek visszaszorítása a Tal Shejkh Khattabtól keletre.

Megjegyzés: A térkép 90 fokkal jobbra elvan fordítva, vagyis észak jobbra van.

Orientalista.hu – Szíriai Arab Hadsereg (almasdarnews.com)

Megosztom:

, , , , ,
Back to Top ↑