Cadmus fordítás Cadmus
Terrorizmus

2019. 12. 01.

Törökbarát csoportok erőszakkal toboroznak Afrin városában

2019. 12. 01.

Az Iszlám Államhoz és a Nuszra Fronthoz köthető törökbarát terrorista csoport, mely ,,Szíriai Nemzeti Hadsereg,, néven működik, atrocitásokat követ el a civilek ellen az általa megszállt területeken. 

Helyi források az ANHA hírügynökség számára megerősítették, hogy a törökbarát  Sultan Suleiman Shah (Al-Amshat) csoport arra kényszerítik a fiatalokat Afrin városában, hogy csatlakozzanak az újonnan felállított katonai rendész erőkhöz.

Akik viszont ellenkeznek és visszautasítják, azokat viszont akár 5000 dollár pénzbüntetésre is ítélhetik.

Afrin városa már egy éve a török állam és a vele szövetséges milicisták megszállása alatt áll. A törökök Afrin elleni támadás 2018 január 20-án kezdődött és 2018 március 18-án foglalták el. A város megszállása óta folyamatosan követnek el háborús bűncselekményeket a helyi lakosság ellen. A lakosok vagyonát szinte nap mint nap fosztogatják a szélsőséges milicisták.

A török invázió óta több ezer embert raboltak el a megszállt Afrin városból, akiknek nagy részét megkínozták és egy részüket kivégezték.

Az Afrin Human Rights Organization nevű civil szervezet adatai szerint 167 férfi, 28 nő és 32 gyermek esett a törökbarát terroristák áldozatául 2018 január 20 óta. Rajtuk kívül 638 civil sérült meg, akik közül 87 gyerek. 3000 eltűnt civilről azonban még azóta se tudnak.

Orientalista.hu-Al-Isfahani (ANF News)

Megosztom:

, , , , ,
Back to Top ↑