Cadmus fordítás Cadmus
Terrorizmus

2020. 04. 06.

Törökország már nem utalja tovább a Líbiában harcoló zsoldosok fizetését

2020. 04. 06.

A ,,Syrian Observatory for Human Rights,, (SOHR) nevű civil szervezetet információi szerint a török kormány leállította az általa támogatott, Líbiában harcoló szíriai zsoldosok fizetésének utalását.

A civil szervezethez olyan hanganyagok jutottak el, melyen Líbiában harcoló szíriai zsoldosok szólítják fel otthon maradt társaikat, hogy ne menjenek Líbiába harcolni ugyanis a törökök nem fizették ki nekik a 2000 dolláros havi zsoldjukat.

A Líbiában lévő szíriai zsoldosok a civil szervezetnek elmondták, hogy a török kormány az ígéretek ellenére csupán egy hónapig fizette a zsoldjukat és lassan már cigarettát se tudnak venni maguknak.

A zsoldosok ráadásul a szállásként kijelölt épületeket sem hagyhatják el engedély nélkül. A zsoldosok ezért a Szíriába történő hazatérést fontolgatják.

Az első szíriai zsoldosok még 2019 decemberében érkeztek Líbiába ahová a török hadsereg szállította őket azért, hogy a Haftar tábornok által irányított Líbiai Nemzeti Hadsereg ellen harcoljanak.

A törökök mindezért havi 2000 dolláros fizetést ajánlottak. A törökök által támogatott ,,líbiai központi kormány,, mellett harcoló szíriai dzsihadista zsoldosok azonban nem tudták megfordítani a háború menetét.


Orientalista.hu-Al-Isfahani (Al-Masdar News)

Megosztom:

, , , , , ,
Back to Top ↑