Cadmus fordítás Cadmus
Líbia

2020. 06. 30.

Törökország mellett harcoló 200 jemeni zsoldos érkezett Líbiába

2020. 06. 30.

Jemeni katonai és hírszerzési források arról számoltak be, hogy a Muszlim Testvériség jemeni szárnya, az Islah Párt 200 harcosa érkezett meg Líbiába, hogy a Törökország által támogatott ,,líbiai központi kormány,, oldalán harcoljon.

A Yemen News Portal híroldal szerint az Islah Párt harcosait a jemeni Maarib térségéből küldték Törökországba orvosi kezelésre, ahonnan Ankara Líbiába küldte őket tovább.

A jemeni források szerint az Islah Párt katonai szövetséget hozott létre Törökországgal és a törökök oldalán harcol a líbiai konfliktusban. Annak a reményében, hogy a jövőben Törökország Jemenbe is küld majd csapatokat, ahogyan azt Szaúd Arábia és az Egyesült Arab Emirátusok tette.

A jemeni hírszerzés szerint a Haftar tábornok által irányított Líbiai Nemzeti Hadsereg a harcok során már ejtett fogságba jemeni zsoldosokat a líbiai harcok során. A jemeni zsoldosok a ,,líbiai központi kormány,, egységeiben harcoltak.

A híroldal arról is beszámolt, hogy korábban líbiai közvetítéssel 200 ezer dollár váltságdíj ellenében engedtek el három jemeni foglyot Haftar tábornok erői.

Orientalista.hu-Al-Isfahani (Uprising Today)

Megosztom:

, , , , , , ,
Back to Top ↑