Cadmus fordítás Cadmus
Szíria

2018. 05. 18.

Törökország új megfigyelőpontokat létesített Észak-Szíriában (videó)

2018. 05. 18.

Május 16-án a török hadsereg hosszú konvoját figyelték meg Szíria északi részén, melyek Eshtabraq városába érkeztek. A konvoj több tucat páncélozott járművet, buldózereket és egyéb munkagépeket szállított a Jisr Al-Shughur nevű város melletti településre, mely Idlib-től észak-nyugatra található.

A megfigyelők szerint a török hadsereg konvoja azt a parancsot kapta, hogy hozzanak létre megfigyelőállást Eshtabraq városában, hogy innen figyeljék az ütköző zónát az Idlib-től észak-nyugatra elhelyezkedő területeken. A török hadsereg egységei már május 11-én felderítési feladatot hajtottak végre a térségben és megfigyelték az Idlib és Lattakia környékén lévő területeket.

Két nappal korábban a török Anadolu hírügynökség arról számolt be, hogy a török hadsereg létrehozott egy megfigyelőállást Zawiya faluban ahonnan Hama észak-nyugati területeit tartják megfigyelés alatt.

Az utolsó két megfigyelőpont létesítésével Törökország eleget tett annak amit a kazahsztáni Asztanában tartott tárgyalások során vállalt. Megfigyelők szerint az oroszok hamarosan hasonlóképpen cselekednek és ők is megfigyelő állásokat alakítanak ki a szíriai kormány által ellenőrzött területeken Aleppo dél-nyugati részén és Hama észak-nyugati részén.

Orientalista.hu – Al-Isfahani (SouthFront)

Megosztom:

, , , ,
Back to Top ↑