Cadmus fordítás Cadmus
Lapszemle

2015. 01. 09.

További terror várható Európa-szerte

2015. 01. 09.

Nemcsak Párizs, az egész ország sokkhatás alatt van, a legnagyobb közösségi portálon a franciák kezdeményezték, hogy minden nagyobb városban az emberek tartsanak összejöveteleket a szerdán történtek kapcsán, közölte megkeresésünkre a Párizsi Magyar Közösség (La Communauté Hongroise a Paris) illetékese. Mint mondta, a francia fővárosban ezrek gyülekeznek „je suis Charlie” (Charlie vagyok) felirattal a kezükben.

Jelenleg mindenhol katonák járőröznek a francia fővárosban, főleg a nagyobb turistalátványosságoknál, valamint a metróállomásokon. Franciaországban ma kezdődtek volna a nagy leárazások, az üzletek emberek ezreit várták, a terrorcselekmény miatt teljesen felfordult a metropolisz élete. Az iskolákból hazaküldték a gyerekeket, elmaradtak a délutáni iskolai foglalkozások. Mint az illetékes tájékoztatott, nemcsak Párizsban, de a város széles körzetében a legnagyobb készültségi fokozat van érvényben, Francois Hollande elnök pedig este nyolc órakor beszédet mond a televízióban.

Dr. Bilkei szerint fontos azonban megjegyezni, hogy az iszlám kultúra nekünk, európaiknak tűnhet szélsőségesnek, „ottani” szemmel nézve viszont a szélsőséges „hazafias”. „Mi így ítéljük meg őket, a mi, európai kultúránkból kiindulva” – fogalmazott. Úgy véli, 2015-ben kibontakozik az iszlám térhódítás, ezért további terrorcselekmények várhatók Európa-szerte.

mno.hu

Megosztom:

,
Back to Top ↑