Cadmus fordítás Cadmus
Szíria

2018. 07. 11.

TOW típusú rakétákat foglalt le a szíriai hadsereg (videó)

2018. 07. 11.

A Szíriai Arab Hadsereg egységei jelentették, hogy nagy mennyiségű hadianyagot zsákmányoltak a terroristáktól Daraa város körzetének dél-keleti részén. A lefoglalt fegyverek között jelentős mennyiségben voltak amerikai gyártmányú TOW típusú harckocsi elhárító rakéták.

Az esetet az orosz ANNA NEWS hírügynökség jelentette, mely követi a szíriai hadsereg hadműveleteit Daraa térségében. A helyszínen nagy mennyiségű fegyvert, lőszert és egyéb hadianyagot láttak. Továbbá nagy dobozokat, melyek a TOW rakéták tárolására szolgálnak az indító állványokkal együtt. A dobozokon a ,,Muhajirun wa Al-Ansar,, egység neve volt olvasható.

Ezen kívül nagy mennyiségben láttak rakétákat, aknavetőket, mesterlövész fegyvereket és Dushka típusú nehéz géppuskákat. De a lefoglalt hadianyag között voltak házilag gyártott fegyverek és nagy nagy mennyiségben páncélozott harci járművek és tankok is. Ezeket természetesen a szíriai hadsereg fel fogja használni a terroristák elleni harcokban.

A harcok alatt továbbra is folynak az egyeztetések a szíriai kormány és a terroristák között orosz közvetítéssel. Legutóbb például sikerült egyezményt kötniük Bosra Ash-Sham városában. A Hmeimim légibázison lévő Orosz Egyeztető Központ szerint a szíriai kormány és a helyi hatóságok folyamatosan veszik át az irányítást és állítják helyre a szolgáltatásokat a felszabadított falvakban és városokban.

A hatóságok elkezdik az infrastruktúra újjáépítését és humanitárius segélyt nyújtanak a rászoruló helyieknek. Ezen kívül segítenek elszállásolni azokat a menekülteket akik a terroristák által megszállt területekről menekültek el.

A szíriai hadsereg egységei még június 22-én kezdtek hadműveleteket Szíria déli területein. Majd pedig folytatták azokat Daraa keleti területein. Átvették az ellenőrzést Daraa város körzetének északi, déli és keleti részét és elérkeztek a Jordániával határos Nisib határátkelőhöz. Remélhetőleg ezzel elzárták az utat a terroristák számára irányuló amerikai és francia fegyverszállítmányok előtt.

Orientalista.hu – Al-Isfahani, muraselon.com

Megosztom:

, , , , , , ,
Back to Top ↑