Cadmus fordítás Cadmus
Terrorizmus

2017. 04. 17.

Trump visszatartja a Szíriában bevetett szaringáz bizonyítékát

2017. 04. 17.

Robert Parry, az amerikai tényfeltáró újságírás legendás személyének cikke ezt az összefoglalót kapta:

Trump elnöknek az igazsággal fenntartott közismerten problémás viszonya ellenére a Fehér Ház most azt mondja, „higgy nekünk” a Szíriában bevetett szaringázról szóló vádak ügyében, de visszatartja azt a bizonyítékot, amelyről azt állítja, hogy megvan neki.

A cikk így indul:

Miután azt a provokatív és veszélyes vádat hangoztatta, hogy Oroszország palástolja vegyi fegyverek szíriai bevetését, a Trump-kormány kulcsfontosságú bizonyítékot tart vissza annak alátámasztására, hogy egy szíriai harci gép szaringázt dobott le április 4-én egy észak-szíriai városra.

A Fehér Ház a múlt kedden hozott nyilvánosságra egy négyoldalas „fehér papírt”, amelyet Trump nemzetbiztonsági tanácsa készített. Ez állította azt, hogy az amerikai hírszerzésnek bizonyítéka van arra, hogy egy repülőgép szaringázt vitt a fedélzetén, amely azon szíriai katonai repteret hagyta el, amelyet Trump utasítására április 6-án Tomahawk rakétákkal támadtak meg.

Az Irán-kontra ügyet annak idején feltáró Parry cikke végén hangsúlyozza: az eddigi legsúlyosabb, a helyszínen gyűjtött bizonyítékok azt mutatják, hogy a gáztámadást nem repülőgépről hajtották végre, hanem emberek a földről. A fotók a Fehér Ház birtokában vannak, de Parry szerint még ezeknek a forrása is kétes.

Orientalista.hu – (Lovasistvan.hu, Consortium news) 

 

Megosztom:

, , , ,
Back to Top ↑