Cadmus fordítás Cadmus
Bahrein

2016. 08. 20.

Tüntetésekre ösztönzik a bahreini népet

2016. 08. 20.

A Február Tizenegyedikei Forradalom Ifjúsági Koalíciója felszólította a bahreini embereket, hogy széles körben vegyenek részt a mai napra tervezett, „a megváltás péntekje” nevű tüntetéseken.

Az elmúlt időben Bahrein több területén is felvonulásokat tartottak. A tüntetésekkel elítélik a rezsim által elkövetett felekezeti alapon történő üldözést.

A tüntetők olyan szlogeneket kántálnak, melyekben kihangsúlyozzák az emberek önrendelkezési jogát, továbbá követelik a bebörtönzött vallástudósok azonnali szabadon engedését.

A bíróság egy év letöltendő börtönbüntetésre ítélte Ali Humaidan sejket, azzal a váddal, hogy szolidaritását fejezte ki a legmagasabb vallási vezetővel Bahreinben, Issa Qassem ajatollahhal. Továbbá az ügyészség eljárást indított Hamza ad-Dairi és Ali al-Jafiri sejk ellen is, utóbbival szemben a rezsim elleni gyűlöletkeltés vádjával.

Öt éve folyamatos tüntetések vannak az uralkodói család ellen, mivel a társadalom nagyobbik része síita, és őket a kormány másodrangú állampolgárként kezeli.

Orientalista.hu – Syriana

Megosztom:

, ,
Back to Top ↑