Cadmus fordítás Cadmus
Tunézia

2015. 06. 26.

Turistákat mészároltak le Tunéziában (megrázófelvételek +18)

2015. 06. 26.

Az észak afrikai ország Földközi tengerénél fekvő Szúsza városban harminc áldozatot követelt a két terrorista által elkövetett lövöldözés.


A Russia Today információi szerint az áldozatok többsége turista akik abban a két tengerparti szállodában szálltak meg ahova az Iszlám Állam nevű terrorszervezet gyilkosai törtek be.

Az azonosított áldozatok többsége angol, német és belga, a sérültek száma tizennégy abból öt tunéziai a többi külföldi állampolgár. – írta az arabic.rt.com

11112455_1036157246395249_2041147200350641552_n

Az egyik terrorista akit agyonlőttek a tuniszi rendőrök

Az egyik elkövetőt agyonlőtte a tuniszi rendőrség a másikat még keresik. A megtámadott hotelek népszerűek az európai turisták körében. Magyar utazási irodák is szerveznek utakat oda.

Egy szemtanú szerint: “A két lövöldöző a tengerpart felől érkeztek, aztán hirtelen elkezdték lőni a parton pihenő turistákat. Mjad a szállodába futottak ahol az egyikük egy kézigránátot dobot be majd betörtek a szálloda aulájába és folytatták az esztelen lövöldözést.”

Képgaléria a mészárlásról: (+18)

.

A tunéziai belügyminiszter terrortámadásnak minősítette az esetet., és részvétét fejezte ki az áldozatok hozzátartozóinak. A turisztikai miniszter asszony Salma Al-Rakik szerint az akció mögött a tunéziai gazdaság meggyengítését, és a külföldi turisták elriasztását célozták meg.

Közel négyszázezer tunéziait foglalkoztat a turizmus, az ország gazdaságának a 7% a a turizmusból származik. A mostani támadásnak hosszabb távon drámai következményei lehetnek,ami veszélyeztetni fogja több tízezer tunéziai család megélhetését.

Orientalista.hu – Sinoda

Megosztom:

,
Back to Top ↑