Cadmus fordítás Cadmus
Terrorizmus

2015. 05. 11.

Új kalifája van az Iszlám Állam terrorszervezetnek

2015. 05. 11.

Iraki hírszerzés információi szerint a terrorszervezet ideglenes vezetőt választott Abu Aala Al-Aafari személyében.
Biztonságpolitikai szakértők szerint az IÁ vezetője Abu Bakar Al-Bagdadi kalifa állítólag súlyosan megsérült, egyesek szerint életét is vesztette egy amerikai légicsapás során.

bagdadi

Al-Bagdadi állítólagos holtteste

A szokásos pénteki prédikációt a moszuli mecsetben szokatlan módon Abu Aala Al-Aafari tartotta, ami egyesek szerint azt jelenti, hogy ideglenesen átvette a terrorszervezet vezetését.

Ki is valójában az új terrorvezér?
Abd Al-Rahman Mustafa alias Abu Aala Al-Aafari iraki származású fizika tanár, mielőtt csatlakozott volna az Iszlám Államhoz több vezető posztot töltött be különböző szervezetekben.
1998.-ban Afganisztánba utazott, hogy csatlakozzon Bin Laden szervezetéhez, majd hamar magas rangú beosztásokat kapott miután 2004.-ben Anu Musaab Al-Zarkawai iraki terrorista szervezetével együtt hűségesküt tett az Al-Kaidának.

2010.-ben Osama Bin Laden javaslatára az Al-Kaida emírjévé választották miután Abu Omar Al-Bagdadi és Abu Ayoub Al-Masri vezetőket megölték. 2012-től az Iszlám Államhoz csatlakozott és a Sura Tanács vezetőjévé és a kalifa helyettesévé választották.

Az iraki kormány szakértője és tanácsadója Hasem Al-Hasemi szerint Al-Aafari erős karizmatikus személyisége van, és sokkal jobb kapcsolatokkal rendelkezik mint Al-Bagdadi.

Az Iszlám Állam terrorszervezet az utóbbi hetekben főleg Irakban de Szíriában is súlyos veszteségeket szenvedett a kormányerőktől. A terrorszervezet tagjai az új kalifától a szervezet megújítását és megerősödését várják. – mondta Al-Hasemi.

Orientalista.hu – Sinoda (rt.com, alalam.ir)

Megosztom:

, , ,
Back to Top ↑