Cadmus fordítás Cadmus
Közel-Kelet

2021. 10. 16.

Új légvédelmi rendszert tesztelt az iráni hadsereg

2021. 10. 16.

Új hazai fejlesztésű légvédelmi rendszert tesztelt az iráni hadsereg és az Iráni Forradalmi Gárda.

A két napos hadgyakorlaton az iráni légierő új ,,Majeed,, típusú légvédelmi rakétarendszere sikeresen megsemmisített több ellenséges célpontnak minősülő cirkáló rakétát.

A ,,Guardians of Velayat Sky- 1400,, elnevezésű hadgyakorlat kedden kezdődött az iráni Semnan tartomány területén, melyen a Khatam Al-Anbia légibázis személyi állománya vett részt.

A bázis parancsnoka elmondta, hogy a gyakorlaton azt tesztelték, hogy az új légvédelmi rendszer hogyan reagál egy cirkáló rakétával végrehajtott támadásra. A cirkáló rakétákat a hadsereg és az Iráni Forradalmi Gárda egységei lőtték ki.

Qader Rahimzadeh dandártábornok elmondta, hogy a gyakorlat során tesztelték a korábban kifejlesztett ,,Joshan,, és ,,Khatam,, légvédelmi rendszereket is, melyek szintén kitűnönek bizonyultak.

A tábornok azt is elmondta, hogy az új ,,Joshan,, légvédelmi rendszer a korábbi Khordad-15 típusú légvédelmi rendszer tovább fejlesztett változata, mely egy új radar rendszerrel lett felszerelve.

A hadgyakorlaton tesztelték az új ,,Quds,, típusú radar rendszert is, mely a tábornok szerint 500 kilométeres távolságban és 90 000 láb magasságban is érzékeli az ellenséges célpontokat.

Orientalista.hu-Al-Isfahani (Press TV)

Megosztom:

, , , , , ,
Back to Top ↑