Omán

2020. 06. 20.

Új ománi bélyeg emlékeztet arra, hogy Jeruzsálem Palesztina fővárosa

Az ománi posta egy új bélyeggel tiszteleg Palesztina előtt, melyen az olvasható, hogy ,,Jeruzsálem, Palesztina fővárosa,,. A projekt az ,,arab posták együttműködése,, nevű kezdeményezés keretei közt jött létre, melyet az Arab Liga államai hoztak létre 1954-ben a palesztin ügy támogatása céljából.

Az ománi posta által kiadott bélyege, a megszállt Jeruzsálemben lévő Szikla Mecset, a háttérben pedig az Al-Aqsa mecset látható. A palesztin zászlót is ábrázoló bélyegen pedig az olvasható, hogy ,,Jeruzsálem Palesztina fővárosa,,.

Az ománi posta igazgatója, Abdulmalik Al-Balushi a sajtó számára elmondta, hogy Omán mindig is támogatta Palesztina ügyét és ez az új, a Szikla Mecsetet ábrázoló bélyeg egyfajta üzenet az egész világ számára. A bélyeggel egy jobb jövőt kívánnak a palesztin nép számára és békét a világ valamennyi országának.

Omán részéről ez egyfajta válasz volt a korábban Donald Trump által meghirdetett. ,,közel-keleti béketerve,, mely a megszállt Jeruzsálem városát az ún. ,,Izrael állam,, fővárosának kiáltotta ki.

Az Arab Liga elutasította az amerikai ,,béketervet,, azonban néhány arab állam, mint például az Egyesült Arab Emirátusok támogatták a tervezetet. Az Egyesült Arab Emirátusok, Bahrein és Omán nagykövetei pedig a Fehér Házban tartózkodtak, amikor Trump elnök ismertette a tervezetét.

Khalid Bin Hilal Al-Mawali, az ománi parlament elnöke az Arab Liga ülésén elmondta, hogy Omán támogatja Palesztina ügyét ész azt, hogy a palesztin nép egy önálló államot hozzon létre. Al-Mawali szerint az Izrael érdekei szerint íródott ún. ,,béketerv,, elfogadhatatlan. Egészen addig, ameddig Kelet-Jeruzsálemet el nem ismerik Palesztina fővárosának.

Orientalista.hu-Al-Isfahani (Middle East Monitor)

Sharing is caring!

, , , , ,
Back to Top ↑