Cadmus fordítás Cadmus
 • Húszik válaszcsapásai a Vörös-tengeren

 • Szíriai konfliktus

 • Palesztin – izraeli konfliktus

 • Legolvasottabb híreink

  • No results available
 • Keresztényüldözés a Közel-Keleten

 • Afganisztáni háború

 • Tajvani konfliktus

 • Örmény-azeri konfliktus

 • Időjárás

Haditudósítás

2016. 02. 01.

Új területek vannak a hadsereg ellenőrzése alatt Hama, Lattakia és Aleppo tartományokban

2016. 02. 01.

Több térség jutott szombaton a hadsereg kezébe különböző szíriai városokban, amikor a katonai egységek fokozták a terrorista szervezetek elleni hadműveletek mértékét, leterítve azok fegyvereseit és megsemmisítve a terroristák gépjárműveit, valamint a hadfelszerelésüket. – közölte a SANA szíriai állami hírügynökség.

Aleppo tartomány:

A hadsereg egységei helyreállították a biztonságot és a rendet Tannuzah faluban északnyugatra a Légierő Akadémia épület komplexumától és Afash faluban, Aleppo tartomány keleti területén, közölte egy katonai forrás szombaton. A megszálló terroristák által telepített robbanóeszközöket és gyalogsági aknákat a műszakiak hatástalanították és eltávolították.

Korábban a hadsereg egységei intenzív tüzérségi tűz alatt tartották az ISIS terroristák központjait és erődítményeit Dzseb Al-Szafa Al-Szin, Dzseb Ghabszheh és Tal Maszkur falvakban, ugyanebben a tartományban.

A terroristák központjai és létesítményei, fegyverzetük, valamint nehéz gépfegyverekkel felszerelt járműveik mind megsemmisültek, erősítette meg a katonai forrás egy sajtónyilatkozatban, amit a SANA részére adott át.

A tartomány északi területén terroristák gyülekezeő csoportjait támadta a hadsereg, gépjárműveiket megsemmisítve Hajjan városban és Rejtan faluban.

Egy másik katonai alegység a Dszabhat Al-Nsuzra (Al-Kaida) terrorszervezethez tartozó fegyveresek csoportjait és gépjárműveit semmisítette meg Al-Manszura faluban, 10 kilométerre nyugatra Aleppo városától.

A városban terrorista létesítmények semmisültek meg Al-Lajramun és Szalah-Eddin kerületekben.

Hama tartomány:

A fegyveres erőink és a hadsereg egységei helyreállították a biztonságot és a rendet Kabaszin és Al-Zankahijah falvakban a központi helyzetű Hama tartomány északkeleti területén.

A forrás hozzátette, hogy a hadsereg egységei, együttműködve a Nemzetvédelmi Erőkkel intenzív műveleteket hajtottak végre az elmúlt 24 órában és helyreállították a rendet és a biztonságot az Al-Szaan várostól északnyugatra lévő falvakban a tartomány északkeleti részén.

A hadsereg ezenkívül átvizsgálta Kabaszin és Al-Zankahijah falvakat. A műszakiak takfiri terroristák által telepített gyalogsági aknákat és robbanószerkezeteket hatástalanítottak, miután a lövész alegységek semlegesítették az utolsó csoportjukat a faluban, miközben a megszállók maradéka elmenekült hátrahagyva fegyvereiket és lőszerkészletüket.

Eközben a hadsereg egységei együttműködve a Nemzetvédelmi Erőkkel összecsaptak vahabita terrorista csoportokkal, amelyek beszivárogtak a katonai állások környékére Al-Buajda, Al-Maszana, Al-Zalakijat és Dzsubain településeken a tartomány északi részén.

Az összecsapásokban vahhabita terroristák súlyos személyi és technikai veszteségeket szenvedtek, amikor 15 gépjárművük, amelyek közül 5 nehéz gépfegyverekkel volt felszerelve, megsemmisültek. Ezenkívül a katonák több gépjárművet és egy bulldózert lefoglaltak.

Lattakia tartomány:

A hadsereg egységei együttműködve a Nemzetvédelmi Erőkkel helyreállították a biztonságot és rendet Al-Ruwajszeh Al-Sharkijeh és Nawarah falvakban, Lattakia tartomány északi területén.

A hadsereg egységei megsemmisítették a terrorista szervezetek csoportjait és fedezékeit Lattakia tartomány északkeleti területén.

A hadsereg egységei terroristák fegyverzetét és lőszereit Lattakia tartomány északkeleti területén.

A hadsereg intenzív tüzérségi csapásokat mért a terrorista szervezetek közlekedési vonalaira az Idleb és a Lattakia között fekvő említett faluban, megsemmisítve az ott haladó nehéz gépfegyverekkel felszerelt gépjárműveket az összes rajtuk utazó vahabita terroristával.

Deir Ezzor tartomány:

Kelet-Szíriában a hadsereg egyik alegysége összecsapott egy csoport ISIS terroristával, akik beszivárogtak Deir Ezzor város Al-Rashdijeh-kerületének környékére.

Egy harctéri forrás közölte a SANA-val, hogy a megszálló terroristák, akiknek a többsége külföldi, súlyos veszteségeket szenvedtek, amikor többen közülük meghaltak vagy megsebesültek, miközben a maradékuk elmenekült. Két gépjárművük, amelyek nehézgépfegyverekkel voltak felszerelve, megsemmisültek.

A hadsereg egy másik alegysége lerombolta az ISIS terrorszervezet állásait és erődítéseit az Al-Hawikka-kerületben Deir Ezzor városának északi határán.

A hadsereg egységei a Deir Ezzor Katonai Repülőtérnél az ISIS számos rejtekhelyét támadták meg és semmisítették meg, likvidálva az ott lévő terroristákat, valamint megsemmisítve azok fegyverzetét és lőszereit.

Az ISIS/Daesh terroristák csoportjaira és állásai egyaránt lecsapott a hadsereg egyik alegysége, megsemmisítve azokat Al-Baghilijah körzetében Deir Ezzor tartomány északi területén.

Orientalista.hu – Szíriai Arab Hadsereg

Megosztom:

, , , , ,
Back to Top ↑