Cadmus fordítás Cadmus
Terrorizmus

2014. 11. 16.

Újabb amerikait végzett ki az Iszlám Állam hóhérja

2014. 11. 16.

A médiumok csak John Jihadista-ként emlegetett hóhér újabb amerikai túsznak vágta le a fejét.

A terrorista szervezet fekete zászlójával ellátott videofelvételt tett közé a youtube-on amin a John a Jihadista hóhér látható és a 2013-ban fogságba esett amerikai Peter Edward Kassing.

A felvételen a hóhér Petert gyilkossággal vádolja mivel amerikai katonaként Irakban szolgált és a muszlimokat ölte. Majd beszédét egyenesen Obamának üzente: Az hangoztattátok hogy négy éve kivonultatok Irakból. Mi ezt mindig is cáfoltuk mert véglegesen sose hagytátok el. Ha el is hagytátok csak azért tettéte, hogy visszajöhessetek.Ccsak elrejtettétek a csapataitokat a helyi csatlósaitok mögé.- mondta John

Kassing libanoni és török kórházakban dolgozott ahol szíriai menekülteket láttak el. Ezen után Szíria számos területén volt önkéntes végül az Iszlám Állam fogságába került. Kassing 2012-ben hagyta ott az amerikai hadsereget majd csatlakozott egy karitatív szervezethez ami segítséget és adományokat nyújt a háborús rászorulóknak. Az ehhez hasonló katonák többsége titkos ügynökként folytatja szolgálatát.

A felvétel a mai nap került nyilvánosságra anélkül hogy megemlítették volna a pontos dátumot. Történt mind azután, hogy brit titkosszolgálat jelentése szerint John Jihadista Irakban súlyosan megsérült egy amerikai támadásban. Jelenleg a szíriai, de IÁ kézen lévő Al-Rakka egyik kórházában ápolják.

orientalista.hu

Megosztom:

, , , ,
Back to Top ↑