Cadmus fordítás Cadmus
Keresztények

2015. 06. 17.

Újabb ezreddel bővült az iraki keresztények önvédelmi alakulata

2015. 06. 17.

Kurd katonai hírforrások közölték, hogy a napokban  újabb  önkéntes keresztény egység teljesítette a katonai kiképzést, és készen áll harcolni az Iszlám Állam ellen.

A kurd Peshmarga  szóvivője Khalil Sayri alezredes az  iraki Al-Sumaria TV-nek  elmondta: „914 önkéntes  keresztény állhat állományba, miután befejeződött a kiképzésük az Al-Zirkani Erőknél. A kiképzés két hónapot vett igénybe, ami Dahuk várostól nyugatra Bishkabour térségben egy katonai táborban zajlott.”

Sayri alezredes elmondta ,hogy „Az önkéntes ezred katonái könnyű és közepes kaliberű fegyverek használatát sajátították el. A kiképzésben különböző harcmodort is gyakoroltak, mint a gerilla háborút, a városi hadviselést, és a terroristák elleni harc különböző taktikáit.  Katonáink, elméleti oktatásban részesültek a nemzetközi törvények  és emberi jogok  betartásáról.”

A keresztény ezred a Ninive völgyben teljesíti majd a szolgálatát, ami az asszírok, szírek és káldok ősi földje.

A Bishkabouri kiképző táborban folyamatos a keresztény ezredet felállítása és kiképzése, legutóbb áprilisban állhatott fel egy önvédelmi ezred. A következő alakulat kiképzése már folyamatban van.

Orientalista.hu – Sinoda

Megosztom:

, , , , , ,
Back to Top ↑