Cadmus fordítás Cadmus
Jemen

2019. 11. 18.

Újabb hat szudáni katonával végzett a jemeni ellenállás

2019. 11. 18.

Az Ansarullah jemeni ellenállási mozgalom hat szudáni katonával végzett Jemenben. Ezt szudáni források is megerősítették az Associated Press hírügynökség számára.

A szudáni források szerint az elesett katonák a szudáni gyorsreagálású erőkhöz tartoztak és a szaúdi-jemeni határ térségében támadták meg őket.

A hónap elején a jemeni ellenállás már rajta ütött egy Szaúd Arábiával szövetséges szudáni egységen, Hiran keleti részén ahol több katonával is végeztek és sokat megsebesítettek. Az azonban meg nem világos, hogy az eset kapcsolódik e az AP hírügynökség által közölt eseményhez.

A szudáni hadsereg Szaúd Arábia után a legnagyobb katonai kontingenssel vesz részt a szaúdi katonai koalícióban. Khartoum múlt hónapban jelentette be, hogy kivon 10 000 katonát Jemenből. A jelenlegi szudáni kormány és a megbuktatott szudáni elnök, Omar Al-Bashir is felismerték, hogy a jemeni háború elveszett a szaúdi koalíció számára. A szudáni katonai veszteségek pedig a vártnál jóval magasabbak.

Az Ansarullah mozgalom november 2-án számolt be arról, hogy a fegyveres konfliktus kezdete óta 2049 szudáni katonával végeztek és 4253-at sebesítettek meg. Számos szudáni katona pedig a jemeni ellenállók fogságába került.

Orientalista.hu-Al-Isfahani (South Front)

Megosztom:

, , , , ,
Back to Top ↑