Cadmus fordítás Cadmus
Libanon

2015. 08. 27.

Újabb összetűzések a szemétválság miatt Bejrútban

2015. 08. 27.

Két nap szünet után kedd óta ismét összecsapások zajlanak Bejrútban a tüntetők és a rendőrök között.

Egy hete több ezren tiltakoznak amiatt, hogy a kormány még az olyan alapvető szolgáltatásokról sem tud gondoskodni, mint a szemét elszállítása. Az utcákon hegyekben áll a hulladék, mert a Bejrút melletti lerakót az illetékes hatóság bezáratta, majd felmondott a szemétszállító társaságnak.- közölte az Euronews tudósítója a libanoni fővárosból.

A libanoni kormány több minisztere is kivonult a tegnapelőtti kormányülésről, mert nem tudtak megállapodni abban, hogy a szemétszállítást melyik cégre bízzák rá.

A közel-keleti országban egy éve tart a hatalmi harc, azon hogy melyik koalíció jelöltje legyen a köztársasági elnök. Az elhúzódó belviszály megbénította a parlament és a kabinetek munkáját, ezért a kormányfő lemondással fenyegetőzik.

Tammam Salam miniszterelnök elrendelte, hogy bontsák le azt a betonfalat, amelyet a kormány székhelyénél emeltek egy nappal korábban. A tiltakozók üzeneteket írtak a falra “a nép szenvedéseiről”, korrupcióval vádolva a politikusokat.

A politikai és gazdasági válság mellett Libanonnak a menekültáradattal is meg kell küzdenie. A négy és fél milliós országba több mint másfél millióan érkeztek a szomszédos Szíriából.

Orientalista.hu – Zennobia

Megosztom:

,
Back to Top ↑