Cadmus fordítás Cadmus

Újabb palesztin házakat romboltak le az izraeli katonák

2016. 02. 11.

Izraeli katonák ismét leromboltak a Ciszjordánia északi részében található Khirbet Tanában több mint tíz palesztin otthont és közösségi épületet. – közölte az iráni Press Tv.

Ghassan Daghlas a Palesztin Hatóság tisztje, aki az izraeli kormány letelepedési aktivitását figyeli, beszámolt arról, amint az izraeliek újabb palesztin otthonokat romboltak le arra hivatkozva, hogy azok illegálisan lettek építve.  Tel Aviv a területet katonai gyakorlatokra használja.

Izraeli hadsereg szóvivője szerint a rendvédelmi szervek öt épület és hat lakóház ellen tettek intézkedéseket, mert engedély nélkül lettek építve.

Jogvédő aktivista csoportok szerint a cselekedet egy újabb izraeli trükk arra, hogy Izrael telepeseinek számát bővíthessék és földeket lophassanak.

Több mint félmillió izraeli állampolgár él kétszázharmincnál is több illegális telepen 1967 óta, amióta Izrael megszállta a Ciszjordánia és Kelet-Jeruzsálemet. Az ENSZ és a legtöbb ország törvénytelennek tartja az izraeli betelepítéseket a palesztin területekre. Az illegális telepek létrehozása a megszállt palesztin területeken hatalmas gátat emelt a közel-keleti békefolyamat elé.

Orientalista.hu – L. Gyula

Megosztom:

, , , , ,
Back to Top ↑