Cadmus fordítás Cadmus
Haditudósítás

2017. 06. 20.

Újabb romváros kerül a kormányerők ellenőrzése alá (képek,videó)

2017. 06. 20.

A szíriai kormányerők felszabadították Raszafat,  másnéven Szíria Gyöngyét Délnyugat-Rakkaban.

A Szíriai Arab Hadsereg felszabadította a nagyon fontos Raszafa települést és a mellette lévő kereszteződést Rakka tartományban, elüldözve az „Iszlám Állam” nevű terrorszervezet megszálló fegyvereseit a hadászati jelentőségű helyszínről.

A Szíriai Arab Hadsereg elit egysége, a Tigris Alakulatok tegnap óta heves összecsapásokat vívtak az ISIS terroristák ellen, amikor az USA vezette koalíció lelőtte a Szíriai Arab Légierő egyik vadászgépét a térségben.

Dmitrij Zavoronkov, az Orosz Szövetségi Hírügynökség haditudósítója, aki a szíriai kormánycsapatokkal tart, képeket tett közzé a Tigris Alakulatokról a legutóbb elfoglalt településen.

Ez a jelentős előrelépés lehetővé teszi, hogy a Szíriai Arab Hadsereg biztosítsa maga számára a Deir Ezzorba vezető utat, mert Raszafa országutak csomópontjában van, ahová északról (Rakka városából) lehet érkezni és délkeletre (Deir Ezzor tartományba) lehet tovább haladni.

Az is említésre méltó, hogy Raszafa elfoglalásával, a Szíriai Arab Hadsereg most megakadályozza az USA támogatta „Szíriai Demokratikus Erők” (SDF) előrenyomulását Tabakatól délre, a Raszafa olajmező irányába.

.

Orientalista.hu – Szíriai Arab Hadsereg

Megosztom:

, , , , , , , ,
Back to Top ↑