Cadmus fordítás Cadmus
Egyiptom

2018. 11. 15.

Újabb százhúsz templomnak állítottak ki működési engedélyt Egyiptomban

2018. 11. 15.

Az egyiptomi keresztények nagy örömére az egyházi intézmények működtetéséért felelős kormányzati bizottság újabb százhúsz keresztény templomnak adta meg hivatalos működési engedélyét.

A 2016-ban hozott új törvény szerint kormányzati szintű működési engedéllyel kell rendelkeznie a keresztény templomoknak. Az egyházakra vonatkozó szabályázás kitér a már felépített templomokra, amiknek a jogi viszonyait utólag rendezni kívánja az egyiptomi vezetés.

A mostani engedélyek kibocsájtásával már háromszáznegyven keresztény templomot hivatalosan is elismer a kairói vezetés. Viszont becslések szerint Egyiptomban több mint ötezer templom van, ami valamilyen formában működik. Ebből háromezer a Kopt Ortodox Egyházhoz, kétezer a többi felekezethez tartozik.

Ezek a templomok nem illegálisan működnek, hanem a helyi önkormányzatok tudtával és gyakran a hozzájárulásával épültek meg.

Az új törvénynek köszönhetően azt egyiptomi keresztények 3730 templom működtetési kérelmét nyújtották be az illetékes bizottságnak.

Az egyházi intézmények működtetéséért felelős kormányzati bizottság, minden kérelmet egyenként bírál el. Figyelembe veszi például, hogy a templom katonai vagy mezőgazdasági területen épült. Az engedély kibocsájtásának előfeltétele, hogy utólagosan a helyi önkormányzattól beszerezzék az építkezési engedélyeket. Az állami földre épült templom értékét kiváltsák, illetve a működési engedélyhez kötik a polgári védelem szabályainak betartását.

S4C.news – Kassab Adonis

Megosztom:

, , , , ,
Back to Top ↑