Cadmus fordítás Cadmus
Haditudósítás

2016. 01. 15.

Újabb településeket foglaltak vissza a kormányerők

2016. 01. 15.

A Szíriai Arab Hadsereg ellenőrzése alá vont négy települést Salma közelében Latakita tartományban és egy másikat Aleppo tartomány területén.

A hadsereg előrehalad Északkelet-Latakita területén, helyreállítva az ellenőrzést újabb térségekben, miközben más körzetekben folytatódnak a hadműveletek, több megszálló terrorista elesett és megsemmisült a hadfelszerelésük.

Lattakia tartomány:

Al-Marinijat, Bajt Miro, Shejk Khali és Mardzs Al-Khoka települések a hadsereg ellenőrzése alatt állnak.

A hadsereg egyik alegysége, együttműködve a Nemzetvédelmi Erőkkel szerdán helyreállította az ellenőrzést Al-Marunijat falu felett egy kilométerre, északra Salma várostól Latakita tartomány északkeleti területén, közölte egy katonai forrás.

A megszálló fegyveresekkel múlt éjjel és ma reggel vívott heves harcokat követően tisztult meg a falu, sok terrorista halt meg, közölte a forrás.

Vahabita terroristák tucatjai menekültek el Rabia városból a török határ közelében.

A műszaki alegységek teljesen átfésülték a települést robbanó szerkezetek és aknák után kutatva, több tucat bombát hatástalanítottak és terroristák által hátrahagyott nagy mennyiségű fegyvert és lőszert foglaltak le.

Egy katonai alegység, a Nemzetvédelmi Erők támogatásával ellenőrzést szereztek Bajt Miro falu felett, miután terrorista csoportokat semlegesítettek.

Később egy katonai forrás elmondta a SANA tudósítójának, hogy a hadsereg és a Fegyveres Erők egységei, együttműködve a Nemzetvédelmi Erőkkel felszabadították Shejkh Khalil és Mardzs Al-Khokha falvakat keletre Salma várostól.

Aleppo tartomány:

Ajn Al-Bajda település a hadsereg ellenőrzése alatt van.

A hadsereg szorosabbra vonta a felügyeletet több körzet felett Aleppo tartomány keleti területén és súlyos veszteségeket okozott a terroristáknak a takfiri terrorizmus ellen folytatódó honvédő háborúban Aleppo városban és a tőle nyugatra lévő területeken is.

Egy katonai forrás a SANA részére átadott nyilatkozatban közölte, hogy a Szíriai Légierő a megszállókra mért légi csapásokban megsemmisítette az Al-Kaida (Dzsabhat Al-Nuszra) terroristák és más terrorszervezetek erődített állásait és nehéz gépfegyverekkel felszerelt gépjárműveit Al-Manszura faluban tíz kilométerre, nyugatra Aleppo városától

A hadsereg egységei terroristák fedezékeit semlegesítették Bani Zaidban, az Al-Anszari stadion körüli térségben, Al-Shejkh Szaid, az Óváros és Karma Al-Dzsazmati kerületekben.

Eközben a terrorista szervezetek elismerték, hogy több tagjuk meghalt, közöttük a Dzsabhat Al-Nuszra egyik harctéri parancsnoka, Abu Obeida Atareb, Tuman város térségében Aleppotól nyugatra.

Harctéri források közölték a SANA-val, hogy a hadsereg egységei több térségben ellenőrzést szereztek különleges műveletekben Aleppo tartomány keleti területén és elfoglalták Ajn Al-Bejda települést és a környékbeli gazdaságokat, miután likvidálták a megszálló ISIS terroristák utolsó csoportját a helyszínen.

Más katonai alegységek ellenőrzésük alá vonták az Ajszha és Ajn Al-Bejda falvak közötti térséget súlyos személyi és technikai veszteségeket okozva az ISIS terroristáknak, ahol az aleppoi vízművek szivattyúállomása található, közben a fegyveresek maradéka elmenekült.

Idleb tartományok:

41 terrorista közöttük egy pakisztáni vezér halt meg. Egy katonai alegység megsemmisítette a Dzsabhat Al-Nuszra terrorszervezet három járművét Dzsizr Al-Shughur város nyugati elővárosában, Idleb tartomány nyugati területén, közölte egy harctéri forrás a SANA-val.

A forrás elmondta, hogy kilenc terrorista meghalt a hadművelet során, közöttük a terrorista szervezet egy pakisztáni származású vezetője, akit “Ali Al-Pakisztan” álnéven említettek.

Még hét vahabita terrorista halt meg és 10 másik megsebesült egy katonai művelet során Dzsizr Al-Shughur keleti elővárosában.

Később a forrás közölte, hogy a hadsereg egyik alegysége különleges műveletet hajtott végre, az “Adzsnad Al-Sham Iszlám Unió” nevű megszálló terrorszervezet bázisát támadva Al-Habbit faluban, amelynek során 3 gépjármű megsemmisült és 25 terrorista meghalt, közöttük Ahmad Al-Barazi, Mohammad Abdelkader Al-Warrar és Mohammad Khalil nevű fegyveresek.

Homsz tartomány:

A Szíriai Légierő ISIS terroristák harcállásait és gépjárműveit semmisítette meg Al-Kariatain (Qaryatayn) városban 85 kilométerre, keletre Homsztól a Badija-sivatag szélén.

Az ISIS terrorszervezet súlyos személyi és technikai veszteségeket szenvedett a Szíriai Légierő támadásai során, amelyek a terroristák kontingenseit és állásait pusztították keletre Al-Bajarat térségétől, 10 kilométerre, nyugtra Palmyra városától.

Daraa tartomány:

A hadsereg egységei csapásokat mértek a Dzsabhat Al-Nuszra (Al-Kaida) terrorszervezet állásaira és létesítményeire Daraa városában, megsemmisítve minden benne meghúzódó fegyveresüket, fegyverzetüket és lőszerkészletüket Al-Manszhija negyedben, Daraa Al-Balad kerületen belül és a vallási központ környékén Daraa Al-Mahata-kerületben.

Más katonai alegységek különleges műveletet indítottak egy terrorista csoport ellen, amely Rakham és Al-Kark Al-Sharki között rejtőzködött Daraa tartomány keleti területén, likvidálva a csoport több tagját és megsebesítve a maradékot, valamint megsemmisítve a gépjárműveiket.

Harctéri források közölték a SANA-val, hogy a hadsereg egységei tovább harcolnak Shejkh Miszkin városnál, Daraa tartomány északi területén, helyreállítva az ellenőrzést 35 épülettömb felett délre Tal Hashtól és a 82. Dandár ottani táborától, semlegesítve több terroristát, akik ott foglaltak állásokat, miközben a megmaradt fegyveresek elmenekültek.

Orientalista.hu – Szíriai Arab Hadsereg

Megosztom:

, , , , ,
Back to Top ↑