Cadmus fordítás Cadmus
Haditudósítás

2016. 08. 15.

Újabb terrorista hullám érkezett Aleppohoz

2016. 08. 15.

Vahhabita terroristák újabb támadást indítottak Nyugat-Aleppo ellen. Dzsihádista csoportok újabb nagy offenzíva indítását jelentették be a kormánycsapatok ellen az észak-szíriai Aleppo városának Al-Zahraa kerülete, a város nyugat szektora ellen.

A támadást a vahhabita terroristák tüzérségi, harckocsi és házilagos készítésű gáztartály (ún. “pokoli fegyver”) támadásokkal kezdték. Ezt egy távirányítású VBIED (jármű bombás) támadás követte, amelynek célja a hadsereg védelmi állásainak lerombolása volt.

Azonban katonai források megerősítették, hogy a robbanóanyaggal megrakott gépjárművet még a célba történő becsapódása előtt szíriai katonák megsemmisítették.

A vahhabita fegyveresekhez közeli médiaforrások azt állították, hogy a “dzsihádisták” képesek voltak megszállni egy kisebb körzetet a víztározó létesítmény és a Mahna lakótelep közelében.

A Szíriai Arab Hadsereg felkészült a vahhabita terroristák újabb támadási hullámainak visszaverésére Aleppo északi kerületeiben

A Szíriai Arab Hadsereg egységei és a Nemzetvédelmi Erők megerősítették állásaikat és létesítményeiket Északnyugat-Aleppoban és felkészültek, hogy visszaverjenek bármilyen ellenséges támadást a legújabban Törökországból érkezett terrorista csoportok ellen, közölték észak-szíriai katonai források vasárnap.

syria army 436346

“Vahhabita terroristák tucatjai, akik elhagyták a Dar Al-Izzahban és Ejn Dzsarehben lévő bázisaikat megérkeztek az Aleppo várostától északra és északnyugatra lévő körzetekbe, hogy részt vegyenek a kormányerők Al-Lajramunban, Al-Zahraaban, Zahra Abd Arbehben és Ahraszh Al-Lajramunban lévő harcállásai ellen tervezett offenzívában.” – közölték katonai források.

“A szíriai kormányerők a maguk részéről, fokozták védelmi képességeiket Aleppo városának északi és északnyugati kerületeiben, hogy visszaverjenek bármilyen ellenséges offenzívát.” – tették hozzá katonai forrásaink.

Eközben a szíriai kormánycsapatok és szövetségeseik, szíriai katonai repülőgépek támogatásával visszaverték a Dzsaish Al-Fatah vahhabita terroristáit több pontról Aleppo városának déli és délnyugati kerületeiben, közöttük Al-Ramuszehben, az 1070. számú lakónegyedben, az óvárosban és az Al-Hamdanijeh kerületben.

Vasárnapi, korábbi jelentések szerint a Dzsabhat Fateh Al-Sham (az Al-Kaida terrorhálózat újonnan alakított szárnya, korábban Al-Nuszra Frontnak nevezték) egyik hírhedt vezére meghalt a Szíriai Arab Hadsereg és a Szíriai Nemzetvédelmi Erők által végrehajtott támadás során az Al-Ramuszeh kerületben.

Shamsz Abu Mohammad a szíriai kormányerőkkel vívott összecsapásokban halt meg Aleppo városának déli szektorában.”

Aleppo: vahhabita terroristák tömegei rekedtek az Al-Ramuszeh kerületben

A Dzsaish Al-Fatah szövetség nagy létszámú vahhabita terroristája került a Szíriai Arab Hadsereg által létesített ostromzárba Aleppo déli kerületeiben, közölték harctéri források vasárnap délután.

syria army dgss

“A tábori tüzér és rakétatüzér egységek támogatásával a szíriai kormánycsapatok lerombolták a Dzsaish Al-Fatah terrorista koalíció védelmi állásait az 1070. számú lakónegyedben, Al-Szenobaratban, Al-Mokalaaban és Um Al-Karaaban és visszafoglaltak húsz épülettömböt az 1070. számú lakónegyedben.” – nyilatkozták a források.

“Eközben orosz katonai repülőgépek vahhabita terroristák gyülekezési körleteit bombázták az 1070. számú lakótelepen, Al-Ramuszeh kerültben és a katonai akadémiák épületeinél és meggátolták a vahhabita terroristákat, hogy hozzáférjenek az Idleb tartomány felől küldött fegyver és lőszer utánpótlásokhoz.” – tették hozzá.

“Az ellenállás erőinek egyik alegysége körbezárta a Dzsaish Al-Fatah terroristáit Sadkop térségében Al-Ramuszeh kerületben.” – folytatták harctéri forrásaink.

Ma reggeli jelentések szerint a Szíriai Arab Hadsereg katonái és a Nemzetvédelmi Erők vasárnap teljessé tették a katonai akadémiák épületei körüli ostromzárat és elvágták a Dzsaish Al-Fatah koalíció terroristáinak fegyver és lőszer utánpótlását Délnyugat-Aleppoban.

“A Dzsaish Al-Fatah szövetség vahhabita terroristái beszorultak a katonai akadémiai épületek közé, nincs számukra kiút. Eddig a Dzsaish Al-Fatah koalíció 15 gépjárműve pusztult el tüzérségi csapásokban és légi támadásokban.” – tették hozzá a források.

“Eközben a heves összecsapások zajlanak a Szíriai Arab Hadsereg és a megszálló vahhabita terroristák között az Al-Hikmah Iskola körzete és a Cement Művek között Aleppo délnyugati kerületeiben, közel Al-Ramuszeh-hez, a katonai akadémiai épületekhez és az 1070. számú lakótelephez.” – egészítették ki közleményüket harctéri források.

“A hadsereg visszafoglalt négy épülettömböt a katonai akadémia területén,” nyilatkozták források hozzátéve, hogy “eddig a Dzsaish Al-Fatah szövetség 35 terroristája halt meg a körzetben a hadsereg által állított csapdákban az 1070. számú lakótelep és az Al-Hikmah Iskola között.”

Orientalista.hu – Szíriai Arab Hadsereg

Megosztom:

, , , , ,
Back to Top ↑